ČAST

Olimpijske igre odale počast ubijenoj maratonki

08.09.2024 u 15:44

Bionic
Reading

Organizatori Igara su preko razglasa na francuskom i engleskom emitirali poruku u znak sjećanja na sportašicu koja je ubijena u 33. godini života

Olimpijski organizacijski odbor odao je u nedjelju na kraju paraolimpijskog maratona počast ugandskoj maratonki Rebecci Cheptegei, koja je ubijena u Keniji nakon što ju je živu spalio muškarac predstavljen kao njezin partner.

Nakon što su na 'Esplanade des Invalides' stigli posljednji sudionici paraolimpijskog maratona, oko podneva, organizatori Igara su preko razglasa na francuskom i engleskom emitirali poruku u znak sjećanja na sportašicu koja je ubijena u 33. godini života.

'U spomen na nju, molimo vas da sudjelujete u minuti pljeska', zamolili su, dok je fotografija Rebecce Cheptegei emitirana na golemom ekranu iznad tribina.

Rebecca Cheptegei, koja je sudjelovala na olimpijskom maratonu koji je završila na 44.mjestu, umrla je u četvrtak u 5:30 ujutro.

Hospitalizirana je u nedjelju nakon što ju je osumnjičenik, identificiran kao Dickson Ndiema Marangach, polio benzinom i zapalio u svom domu, dok se vraćala iz crkve s djecom.

Organizatori Olimpijskih igara u Parizu izrazili su "duboku ogorčenost i tugu".

Pariška gradonačelnica Anne Hidalgo je rekla u petak da će grad Pariz također odati počast Rebecci Cheptegei davanjem njenog imena jednom sportskom objektu.