Giannisov san

Pokorio je NBA ligu, dokrajčio Hrvatsku pa dobio najveću moguću čast na OI u Parizu

12.07.2024 u 10:51

Bionic
Reading

Grčka košarkaška zvijezda Giannis Antetokounmpo bit će nositelj nacionalne zastave na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Parizu, objavio je Grčki olimpijski odbor

Na službenoj stranici igara također je napisano da će NBA košarkašu Giannisu Antetokounmpou - koji je nedavno košarkašku reprezentaciju Grčke odveo do Olimpijskih igara u Parizu - istoj ulozi društvo praviti Antigoni Ntrismpioti, bivši dvostruki europski prvak u brzom hodanju.

Podsjetimo, Giannis Antetokounmpo - košarkaš NBA momčadi Milwaukee Bucks - vodio je svoju reprezentaciju u nedavnim olimpijskim kvalifikacijama do konačne pobjede i vize za Pariz na domaćem terenu.

Grci su u finalu svladali Hrvatsku koja je prvih 20 minuta bila u igri da šokiraju rasprodanu dvoranu u Pierju. Nakon utakmice Giannis je u suzama rekao kako je ostvario dječčaki san.

'Nije bilo bitno protiv koga igramo'

'Sretan sam kako smo odigrali ovu utakmicu. Svi smo u posljednja dva tjedna bili iznimno fokusirani i spremni. Znali smo da imamo priliku učiniti nešto što nije napravljeno dosta godina i to pred svojim navijačima. Nije bilo bitno protiv koga igramo, razmišljali smo samo o svojoj igri i uspjeli smo osvojiti ulaznicu za Pariz', kazao je Giannis koji je dva puta proglašen MVP-jem NBA lige, 2019. i 2020., te jednom u NBA finalu kada je tim osvojio prvenstvo 2021. godine.

A sad je dobio čast nositi grčku zastavu na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Parizu. Za dečka čiji su roditelji stilgi u Grčku iz Nigerije, u potrazi za boljim životom, ovo je zaista ostarenje sna.

  • +15
Grčka - Hrvatska, Košarka (7.7.2024.) Izvor: Pixsell / Autor: Klodian Lato/EUROKINISSI /PIXSEL