GOSTOVANJE U RUMUNJSKOJ

Promjena termina prve europske utakmice Rijeke u novoj sezoni

23.07.2024 u 11:54

Bionic
Reading

U posljednji trenutak došlo je do promjene termina susreta 2. pretkola Europske lige u kojem Rijeka gostuje kod rumunjskog drugoligaša Corvinula.

Tako je prijateljima nogometa omogućeno da prate sve tri utakmice hrvatskih predstavnika.

Naime, susret Rijeke počinje umjesto u najavljenih 20 počinje u 19 sati uz izravan prijenos na MAXSport1, MAXtv.

Hajduk u 2. pretkolu Konferencijske lige na Poljudu dočekuje HB Torshavn s Farskih otoka (21 sat, MAXSport1, MAXtv).

Osijek u istom natjecanju u 2. pretkolu na Opus Areni dočekuje estonsku Levadiju. Ova utakmica počinje u 20 sati i možete ju pratiti na MAXSport2, MAXtv.

Utakmice Osijeka i Rijeke u cijelosti ćete moći pratiti putem streama ekskluzivno samo na tportalu. Također, golove, prilike, dvojbene situacije, VAR provjere i sve zanimljive detalje neposredno nakon samog događaja pogledajte na tportalu

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Corvinul je osvojivši prošle sezone drugo mjesto izborio direktan plasman u prvu ligu no zbog vlasničke strukture ostali su u drugoj ligi. Rumunji su u prvom kolu izbacili mađarskog doprvaka FC Paksi (0:4, 2:0) te tako izborili dvoboj s hrvatskim doprvakom. Rijeka će tako staviti kvačicu i na tridesetu zemlju u koju je putovala u sklopu Uefinih natjecanja.

Do sada je najviše puta gostovala u Španjolskoj (R. Valladolid, R. Madrid, Celta Vigo, Betis, Sevilla, R. Sociedad) i Belgiji (Beveren, Beerschot, Standard Liege dva puta te Gent). Od aktualnog igračkog kadra Lindon Selahi najiskusniji je u euro utakmicama (624 minute), dok su Marco Pašalić i Franjo Ivanović najbolji strijelci (3).

Rijeka - Triglav 1:1, prijateljska utakmica, 18.7.2024. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MAXSport / Croatel

Prošlogodišnjim hattrickom protiv Dukagjinia Ivanović je postao najmlađi strijelac Rijeke u UEFA-i i tek peti igrač Rijeke koji je postigao tri gola na jednoj utakmici (Desnica, Benko, Jahović, Kramarić). Upravo je ta utakmica bila jubilarna 100-ta utakmica Bijelih u UEFA-inim natjecanjima, te utakmica na kojoj je Rijeku uživo u Europi gledalo više od milijun ljudi.

Ivan Smolčić postat će 30. kapetan Bijelih u europskim utakmicama. Također, nakon braće Sharbini, Ivan i Hrvoje Smolčić postat će druga braća koja su kao kapetani vodili Bijele u Europi.

Van službenih natjecanja pod UEFA-om Rijeka se dva puta susrela s rumunjskim klubovima, i to oba puta u finalima Balkanskog kupa. U svom prvom finalu Rijeka je u prosincu 1978. god. u dvije utakmice bila bolja od Jiula (0:1, 4:1), dok je godinu kasnije zaustavljena od bukureštanoskog Sportula (0:2, 1:1).

Prvu utakmicu u Rumunjskoj vodit će Philip Farrugia s Malte, dok će uzvrat, koji se igra 1. kolovoza na Rujevici, suditi portugalski sudac Luis Godinho koji je dijelio pravdu prošle sezone također na Rujevici u uzvratu protiv Lillea.