REMI U PARKU MLADEŽI

Rijeka imala veliku prednost, na kraju spašavala bod

27.04.2014 u 21:00

  • +4

RNK Split - HNK Rijeka

Izvor: Pixsell / Autor: Tino Jurić

Bionic
Reading

U posljednjoj utakmici 33. kola MAXtv Prve lige u Parku mladeži, Split i Rijeka remizirali su 2:2

Derbi kola završio je 'miroljubivo' – po bod svakome - iako je na travnjaku bilo vrlo uzbudljivo. Svakoj momčadi je pripalo jedno poluvrijeme pa je takav rezultat možda najpravedniji.

U susret je bolje ušla Rijeka koja presingom nije dala disati domaćim nogometašima, a bolja igra momčadi s Kantride nagrađena je pogotkom u 20. minuti. Nakon ubačaja s lijeve strane obrana Splita je loše izbila loptu, Tomečak je pokušao pucati, ali je tako asistirao Krstanoviću koji je izbliza zabio glavom.

'Crveni' se nisu trgnuli, Rijeka je nastavila dominaciju na sredini terena pa je u 34. stigla do drugog pogotka. Bila je to brza akcija gostiju od njihovog kaznenog prostora, na kraju je lopta došla do Kramarića koji je uz pomoć Splitova braniča zatresao mrežu.

U nastavku smo vidjeli neki drugi Split, dok je Rijeka stala. U 50. se dogodio ubačaj s desne strane, Erceg je pravodobno utrčao na peterac i piknuo loptu za 1:2. Samo šest minuta kasnije domaćin je stigao do brojčane prednosti, jer je nakon povlačenja Bilića drugi žuti karton zaradio Mitrović.

Split je to odmah naplatio i u 59. došao do izjednačenja. Opet je to bio ubačaj s desne strane, a Bilić je s desetak metara iz voleja pogodio za 2:2.

Split je krenuo po treći pogodak, ali Rijeka je izdržala pritisak domaćina te je na kraju mogla biti zadovoljna bodom.