VEČERAS OD 21 SAT

Sjajna vijest za sve koji ne mogu u Maksimir; evo gdje gledati Dinamov lov na LP

20.08.2024 u 09:17

Bionic
Reading

Dinamo i Qarabag u međusobnom srazu odlučit će koji će od ova dva kluba igrati u skupinama Lige prvaka. Večeras od 21 sat na rasporedu je prvi ogled, a sljedeće srijede uzvrat je u Bakuu

Dinamo na svom trošnom maksimirskom stadionu dočekuje Qarabag, u prvoj utakmici play-offa Lige prvaka.

S obzirom na to da se Dinamo u dosadašnja dva ogleda s azerbajdžanskim klubovima 'spašavao' domaćim utakmicama (op.a. obje u gostima završile su remijem), jasno je da Modri pred svojim navijačima moraju steći što veću prednost.

'Ja bih volio da se odluči, ali ovo je prvo poluvrijeme. No, bez obzira s kakvom razlikom pobijedili, nitko ne garantira da ćemo proći. Znali smo prije gubiti i kada bi imali dva gola prednosti. S time što ovo zapravo nije azerbajdžanska momčad. Ima jako puno stranaca, Francuza, Brazilaca, Kolumbijca, Alžirca...', govorio je uoči treninga u ponedjeljak Dinamov strateg Sergej Jakirović.

Naravno, oprezan je 'profa Jakir', kako mu tepaju kolege iz nogometnog miljea. A za to ima itekako valjan razlog. Jer Qarabag je u 3. pretkolu LP-a, prošlog tjedna, u uzvratnoj utakmici, pobijedio Ludogorec 7:2.

Osim toga, Qarabag je prošle sezone daleko dogurao u Europskoj ligi i imao neke zapažene rezultate. Ispali su u osmini finala i to od Bayer Leverkusena koji je kasnije stigao do finala. U prvoj utakmici na svojem su terenu vodili 2:0, a Leverkusen je do izjednačenja stigao u 92. minuti. Azerbajdžanski sastav je vodio i u uzvratu, također s 2:0 sve do 72 minute, no onda su sve prosuli i izgubili s 3:2 u nadoknadi.

Dakle, svi ti rezultati sugeriraju kako je riječ o ozbiljnoj momčadi, koju još od 2008. godine vodi trener Qurban Qurbanov.

Modrima će za uspjeh trebati i glasna podrška navijača. Međutim, za navečer su najavljeni mogući pljuskovi, a kako maksimirski stadion ne pruža nikakve uvjete dostojne 21. stoljeća, takva prognoza mogla bi i odvratiti kojeg gledatelja od dolaska na utakmicu.

Ipak, za sve koji neće moći pratiti utakmicu u Maksimirskoj, postoji i TV prijenos na Arensportu 1 (MAXtv).

Više doznajte OVDJE.