psk_2

iskreni izbornik

Slovenija slavi Matjaža Keka i povijesni uspjeh na Euru; njegovo priznanje sve govori

Bionic
Reading

Slovenska nogometna reprezentacija napravila je pravo malo čudo na Euru. Izborili su svoj prvi nastup u osmini finala u povijesti, a velike zasluge za to svakako ima izbornik Matjaž Kek

Dramatično je bilo u završnici skupine C, a na koncu je između Slovenije i Danske - koje su osvojile po tri boda - presudio kriterij boljih rezultata u kvalifikacijama za Euro.

Nakon 0:0 protiv Engleske i osvojenog boda u Sloveniji je počelo slavlje jer malo tko je mogao očekivati da će proći dalje iz tako taške skupine u kojoj su osim Engleske bili Danska i Srbija.

To je nakon utakmice priznao i slovenski izbornik Matjaž Kek:

'Nisam baš očekivao da ćemo proći, ali pokazali smo igrom da zaslužujemo prolazak. Danas smo igrali protiv jednog od favorita turnira. Kroz cijeli dan osjećao sam se pozitivno i večeras smo pokazali mentalnu snagu. Analizirali smo ih, ali kada smo postali pasivni imali smo problema. Iznimno sam ponosan na ovu momčad. Vidjeli ste energiju koju su svi igrači dobili od svih naših navijača u prvoj utakmici i danas opet', kazao je Kek dodavši:

'Veselimo se, ali od sutra se vraćamo treninzima i pripremama za sljedeću utakmicu. Imali smo tešku skupinu, ali imamo vrhunsku momčad. Jako sam ponosan na svoju momčad i mislim da je ovo početak novog i lijepog doba za slovenski nogomet', dodao je Kek koji je u Hrvatskoj – zahvaljujući povijesnom uspjehu Rijeke – ostavio dubok trag.

Nakon utakmice neko liko riječi kazao je i Adam Gnezda Čerin, slovenski reprezentativac koji je proglašen igračem utakmice:

'Prije dvije godine smo igrali protiv Srbije i izgubili smo 4:1 u Beogradu. To je bio trenutak kad se sve preokrenulo i od tada smo samo rasli kao momčad. Bio je to proces kroz koji smo izgradili generaciju, a ova je generacija ostvarila nešto što nijedne prije nije uspjela. Nagrađeni smo za svoj rad u posljednjih nekoliko godina.'

  • +29
Engleska - Slovenija, EURO 2024., 25.6.2024. Izvor: EPA / Autor: Olivier Matthys
Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal