pjaca se vraća

Veliki povratak jednog od najskupnjih transfera Dinama; okrenut je ogroman novac!

27.06.2024 u 12:31

Bionic
Reading

Krilni napadač Marko Pjaca vratit će se u zagrebački Dinamo ako prođe liječnički pregled, što predstavlja povratak u klub u kojem je započeo svoju seniorsku nogometnu karijeru. Kako se doznaje Dinamo će platiti Rijeci odštetu od 1,5 milijuna eura za ovaj transfer

Krilni napadač Vatrenih Marko Pjaca (29), koji je prošle sezone odigrao 31 utakmicu za Rijeku, postigavši sedam golova uz pet asistencija, uskoro će se pridružiti Dinamu nakon prolaska liječničkih pregleda. Pjaca će se također priključiti momčadi na pripremama u Maksimiru.

Na stadion Rujevica će se prema planu - kako se doznaje iz menadžerskih krugova - stići odšteta od 1,5 milijuna eura iz Dinama. Hrvatski reprezentativac nije dobio priliku pokazati što zna na Europskom prvenstvu (izbornik Zlatko Dalić nije ga ubacio u igru, op.a.), ali povratak u nacionalnu momčad nakon teških ozljeda u karijeri predstavlja velik uspjeh.

Marko Pjaca je još 2016. godine prešao iz Dinama u talijanski Juventus za tada rekordnih 29,5 milijuna eura (izvor Transfermarkt), no njegov uspon je zaustavljen pukom nesrećom. Kad se to sve zbroji ispada da je na Pjaci ukupno okrenut ogroman novac!

Podsejtimo, u Juventus je došao s velikim očekivanjima, ali njegov boravak u Torinu obilježile su teške ozljede, uključujući puknuće prednjih križnih ligamenata koljena, što je značajno usporilo njegov napredak. Nakon razdoblja rehabilitacije, Pjaca je bio posuđivan u različite klubove kako bi se vratio u formu, uključujući Schalke 04, Fiorentinu, Torino, Empoli, Anderlecht pa i Genou.

Unatoč izazovima, Marko Pjaca - koji trenutačno na Transfermarktu vrijedi svega 2,5 milijuna eura - nije klonuo duhom te je ostao ustrajan i vjerovao je u povratak na travnjak.

  • +24
Utakmica 3. kola skupine B na EURU: Hrvatska - Italija Izvor: EPA / Autor: Filip Singer
sve osim nogometa

Učitavanje...