PIXEL 2 GLASINE

Ako su vam dosad Googleovi mobiteli bili skupi, pripremite se na još gore

01.02.2017 u 12:03

Bionic
Reading

Google Pixel mobiteli su ugledali svjetlo dana tek nedavno - u listopadu prošle godine. Neovisno o tom, glasine o sljedećoj generaciji već su tu. Pixel 2 trebao bi biti još skuplji, uz bolje komponente i još bolju kamericu. Međutim, u Googleu razmišljaju i o jeftinijoj varijanti uređaja

S predstavljanjem svojih mobilnih noviteta prošle godine, Google je prvi put odlučio profitirati i na hardveru pa su mnogi potrošači navikli na niže cijene ranije linije uređaja (Nexus) bili razočarani Pixelom - baš zbog povisoke cijene. Sljedeća generacija je već podebelo u razvoju, a stranica 9to5Google donosi glasine od izvora koji se u ranijim navratima pokazao pouzdanim.

Kamerica Pixel pametih telefona teško da se može nazvati lošom - posebno u uvjetima lošeg osvjetljenja, Googleov mobitel može snimiti izvrsne uratke. Ipak, Google se želi još više fokusirati na mobilne kamerice za Pixel 2, a testiraju se i dva različita čipseta za uređaj. Nove kamerice navodno bi trebale Google smjestiti na poziciju apsolutnog kralja fotografije u uvjetima lošeg osvjetljenja. Što se čipova tiče, u igri su Qualcommovi i Intelovi radovi, a za sada nije donesena odluka što će se konačno i koristiti. Konstrukcija uređaja trebala bi donijeti i vodootpornost.

Jedno je sigurno - pojačani hardver sa sobom će nositi još višu cijenu od postojećih modela.

Ipak, u Googleu navodno testiraju i Pixel 2B, uređaj koji bi nosio nižu cijenu i lošije tehničke karakteristike. Zanimljivosti radi, Pixel 2B možda neće biti dostupan paralelno s modelom Pixel 2, već će biti 'namijenjen drugim tržištima'.

9to5Google saznaje i da Google razvija vlastiti čipset za pametni telefon Pixel, no za sada nije jasno hoće li se nešto takvo u konačnici i pojaviti na finaliziranom uređaju.