TEHNOLOGIJA I ZDRAVLJE

Google ima tri nove aplikacije za manje korištenje mobitela, jedna je prilično neobična

22.01.2020 u 11:27

Bionic
Reading

Eksperimentalna aplikacija Envelope omogućava da privremeno zapečatite mobitel tako da ga možete koristiti samo za pozive i kao sat

U sklopu inicijative Digital Wellbeing u Googleu su predstavili tri nove eksperimentalne aplikacije koje bi nam trebale pomoći da manje koristimo pametne telefone. Jedna od njih sakrit će i zapečatiti vaš smartfon u papirnu omotnicu veličine mobitela.

GEJMING

Kupili ste Nintendo Switch? Obavezno zaigrajte ove igre

Pogledaj galeriju

Omotnica, koju možete sami izraditi kod kuće, omogućava vam korištenje mobitela za obavljanje poziva ako se za time ukaže potreba.

Aplikacija Envelope zasad funkcionira samo s modelom Google Pixel 3a. Možete ju preuzeti iz trgovine Google Play, isprintati predložak i izrezati ga te slijediti upute kako bi dobili gotovu futrolu.

Potom otvorite aplikaciju Envelope, stavite Pixel 3a u omotnicu i zapečatite ju. Upute sugeriraju kako biste to trebali napraviti ljepilom.

Nakon što to napravite mobitel ćete moći koristiti samo za telefoniranje i informaciju o tome koliko je sati. Što ako trebate mobitel za nešto drugo? Pa, morat ćete poderati omotnicu kako bi ga izvadili. I potom napraviti novu.

Envelope - temporarily transform your phone into a simpler, calmer device Izvor: Društvene mreže / Autor: Special Projects

Envelope je aplikacija otvorenog računalnog koda. Njena je prateća dokumentacija dostupna na repozitoriju GitHub, odakle ju možete preuzeti i modificirati ako poželite (i znate kako to učiniti).

U Googleu su predstavili i aplikaciju za operativni sustav Android Activity Bubbles, koja na pozadinsku sliku vašeg smartfona postavlja mjehurić svaki put kad ga aktivirate i povećava što dulje korisite mobitel. Ako je vaš početni zaslon pun mjehurića, to može biti znak kako ste pretjerali.

Također, tu je i Screen Stopwatch, animirana pozadinska slika za Androide koja stalno odbrojava kad god otključate mobitel, piše Verge.

Zanimaju vas eksperimenti iz incijative Digital Wellbeing? Pronaći ćete ih više ovdje.