FIZONE

Hrvatski 'Fitness Instagram' potpisao ugovor sa svjetskom računalnom kompanijom

02.07.2024 u 12:44

Bionic
Reading

Hrvatska aplikacija FiZone, koju su razvile splitske tvrtke Native Development i New Legacy, postigla je uspjeh u fitness industriji nakon što je lansirana ovog proljeća, prema tvrdnjama idejnih začetnika. Navode, naime, da su potpisali ugovor sa svjetskom računalnom kompanijom, bez dodatnih detalja

FiZone je fitness društvena platforma koja korisnicima nudi mogućnosti poput pronalaska teretana, trgovina s prehrambenim proizvodima i osobnih trenera u njihovoj blizini. Aplikacija se izdvaja zbog svoje sličnosti s društvenim mrežama poput Instagrama, što joj je donijelo nadimak 'Fitness Instagram'.

Idejni začetnici tvrde da je u samo nekoliko dana od lansiranja aplikaciju preuzelo nekoliko tisuća korisnika iz Hrvatske i regije, a da je trenutno koristi oko 30 tisuća ljudi. 'Nismo očekivali tako velik broj korisnika u kratkom vremenu', kažu iz Native Developmenta i New Legacyja.

Korisnici FiZonea mogu stvarati profile, objavljivati fotografije i sadržaje poput treninga, recepata i motivacijskih poruka, te se povezivati s trenerima, nutricionistima i drugim korisnicima sličnih interesa. Ovaj društveni aspekt aplikacije omogućuje korisnicima da inspiriraju i motiviraju jedni druge na putu prema zdravijem životu.

Iz tvrtki navode da su planirali testirati aplikaciju nekoliko mjeseci, no zbog velikog interesa, razvoj novih funkcija poput chata i komentara ide ubrzano. 'Veliki je to posao, ali imamo odličan programerski tim stručnjaka i ne sumnjamo u uspjeh', ističu kreatori FiZonea.

Kreatori FiZonea potpisali su ugovor, tvrde, sa svjetskom računalnom kompanijom. Prema njihovim uputama sada se implementiraju određene funkcije, što će učiniti FiZone prvom aplikacijom u Europi s takvim konceptom. Aplikacija je postala popularna ne samo u Hrvatskoj, već i u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Njemačkoj, pa čak i u jednom američkom studentskom centru.