SVJETSKI KONGRES

Huawei najavio 5G-A Pioneers Program

02.07.2024 u 12:35

Bionic
Reading

Na ovogodišnjem Svjetskom kongresu mobilne tehnologije (MWC) u Šangaju, Huawei je bio domaćin globalnog lansiranja programa 5G-A pionira. Događaj pod nazivom "Ostvarivanje zajedničkog uspjeha s 5G-A" okupio je vodeće 5G operatere iz cijelog svijeta, uključujući "veliku trojku" iz Kine, kao i HKT, du i Oman Telecommunications. Sudionici su raspravljali o načinima poticanja visokokvalitetnog razvoja 5G-A mreža i iskorištavanja prilika koje donosi nadolazeći inteligentni svijet kako bi stvorili novi tržišni prostor za rast, priopćili su iz Huaweija

5G tehnologija postala je najbrže razvijajuća generacija mobilnih komunikacija ikada. Pionirski operateri koji su prvi usvojili 5G postigli su značajan poslovni uspjeh. Ključna prekretnica za 5G industriju dogodila se 28. lipnja 2024. godine u Šangaju, kada je službeno zamrznuto prvo izdanje standarda za 5G-Advanced – 3GPP Release-18. Ova godina označit će početak komercijalnog uvođenja 5G-A.

David Wang, izvršni direktor Huaweijevog odbora i predsjednik ICT infrastrukturnog upravnog odbora, održao je uvodni govor pod nazivom '5G-A: Otvaranje puta za zajednički uspjeh'. Wang je naglasio važnost 5G-A tehnologije: '5G-A će biti put naprijed. Štitit će uložena sredstva, dok će stvarati nove poslovne prilike širenjem poslovnih granica. Kako gledamo prema 2030., cijela industrija morat će pojačati napore kako bi ojačala 5G-A tehnologije i podržala zdravi razvoj 5G-a. To je način na koji ćemo osigurati prosperitetnu 5G industriju na dugoročnoj osnovi i učiniti svijet boljim mjestom.'

Na događaju su Huawei i partnerski operateri zajednički najavili program 5G-A pionira te predstavili šest specifičnih konsenzusa postignutih tijekom ceremonije lansiranja. Ovi konsenzusi usmjereni su na maksimiziranje vrijednosti naprednih 5G-A mogućnosti, promicanje razvoja 5G-A i daljnje unapređenje industrije kroz podršku pionirskim operaterima, gradovima, poslovnim modelima, visokokvalitetnim mrežama, inovacijama u uslugama i naprednim ekosustavima.

U budućnosti, Huawei planira nastaviti podržavati inovacijske napore operatera u mrežama, uslugama i ekosustavima te im pomoći u izgradnji diferencirane konkurentnosti u 5G-A eri. Krajnji cilj je promicanje visokokvalitetnog razvoja industrije i omogućavanje digitalne i inteligentne transformacije za bolji i inteligentniji svijet, tvrde iz kompanije.

MWC Šangaj 2024. održava se od 26. do 28. lipnja u Šangaju. Tijekom događaja, Huawei će predstaviti svoje najnovije proizvode i rješenja na štandovima Šangajskog novog međunarodnog izložbenog centra (SNIEC). Ova godina označava početak komercijalnog 5G-A, dok implementacija F5G-A gigabitne optičke mreže već započinje. Očekuje se da će sinergije među mrežama, oblakom i inteligencijom dovesti do sveprisutnih inteligentnih aplikacija i raznolikijih korisničkih iskustava. Zajedno s globalnim operaterima, industrijskim profesionalcima i liderima mišljenja, Huawei će na ovogodišnjem MWC Šangaj istraživati uzbudljive teme poput povećanja uspjeha 5G-a u 5G-A eri i iskorištavanja potencijala rasta prihoda operatera kako bi se ubrzao dolazak inteligentnog svijeta.