U MANJE OD 140 ZNAKOVA

Kako je jedan tvit uzrokovao skok dionica Applea

14.08.2013 u 11:49

Bionic
Reading

Milijarder Icahn otkrio je kako je uložio veću svotu u Apple i kako smatra da je dionica Applea podcijenjena. Nije dugo trebalo čekati reakciju tržišta

Da društvene mreže utječu na živote običnih ljudi, već smo se uvjerili nekoliko puta. No sada se prvi put dogodilo da je jedan tvit uzrokovao promjene na burzi dionica.

Milijarder Carl Icahn uzrokovao je pomamu za Appleovim dionicama i njihov rast od gotovo pet posto nakon što je objavio kako 'vjeruje da je kompanija izuzetno podcijenjena', otkrio kako je uložio veću svotu novca u tu tvrtku te kako je razgovarao sa šefom Applea, Timom Cookom


Samo nekoliko minuta nakon toga, Icahn je dodao kako će se ponovno sastati s Cookom.


Apple je potvrdio sastanak između Cooka i Icahna, ali nisu bili raspoloženi otkriti o čemu je dvojac razgovarao.

Kako navodi AllthingsD, Icahnova objava na Twitteru došla je samo dan nakon objave njegove namjere da s vremena na vrijeme na taj način javnost obavještava o svojim kompanijama 'i drugim stvarima'.

Koliko je Icahnov tvit značio za Appleove dionice, najbolje govori podatak da su one od početka godine izgubile na vrijednosti više od 12 posto. Procjenjuje se da je jednim tvitom tržišna vrijednost Applea narasla za nekoliko milijardi dolara. Nije loše za informaciju na društvenoj mreži kraću od 140 znakova.

Sada je pitanje samo što to Apple ima u rukavu da je Icahn toliko siguran u isplativost kupnje tih dionica.