NOVE INFORMACIJE

OnePlus 13 izlazi ovog mjeseca, evo što o njemu kažu insajderi

07.10.2024 u 11:56

Bionic
Reading

Još nemamo točan datum predstavljanja, ali predsjednik OnePlusa Kine, Louis Lee, nedavno je potvrdio da će OnePlus 13 debitirati u listopadu 2024.

OnePlus 12 mnogi smatraju jednim od boljih flagship modela u 2024. godini, prije svega zato što je uspio impresionirati ljude s jakim specifikacijama bez velikih troškova. Prema neslužbenim informacijama, njegov nasljednik bit će još bolji u smislu korisničkog iskustva i performansi.

Datum izlaska

Još nemamo službeni datum lansiranja, no predsjednik OnePlus Kine, Louis Lee, nedavno je potvrdio da će OnePlus 13 debitirati u listopadu 2024. godine. S obzirom na to da smo ušli u listopad, očekuje se da će OnePlus uskoro početi najavljivati uređaj i objaviti datum lansiranja.

Tvrtka također ima tradiciju prvo lansirati svoj flagship model u Kini, a zatim na globalnim tržištima. Prema neslužbenim informacijama, OnePlus 13 će do nas stići početkom 2025. godine.

Što dolazi?

Očekuje se da će OnePlus 13 imati masivnu bateriju od 6.000 mAh, što bi bila velika nadogradnja u odnosu na bateriju od 5.400 mAh viđenu na prethodnom modelu. Vjerojatno će podržavati 100 W žično i 50 W bežično punjenje. Iako će zadržati isti vibracijski motor i glavnu kameru kao i njegov prethodnik, navodno će imati veći zaslon od 6,8 inča s uobičajenim dizajnom rupice za kameru.

Ovaj zaslon mogao bi ostati ravan, ali s zakrivljenim staklom na sve četiri strane. Jedna značajna promjena mogla bi biti uvođenje keramičkog kućišta, što bi predstavljalo premium dizajnersku promjenu, prema navodima tipstera Digital Chat Station s platforme Weibo.

Također se očekuje da će imati ultrazvučni senzor za otisak prsta, koji će omogućiti otključavanje uređaja čak i ako su prsti masni ili prljavi. Ispod poklopca, OnePlus 13 navodno će koristiti Snapdragon 8 Gen 4 SoC.

Ovaj čip bi trebao biti predstavljen na Qualcommovom Snapdragon događaju 23. listopada, a nakon toga se očekuje da OnePlus najavi svoj novi flagship s istim procesorom.

Vjerojatno će biti podržan s do 24 GB RAM-a. Međutim, postoji loša vijest za potencijalne kupce. Najskuplja varijanta OnePlus 13, za koju se očekuje da će imati 24 GB RAM-a i vjerojatno 1 TB prostora za pohranu, mogla bi doći uz povećanje cijene u odnosu na OnePlus 12 slične konfiguracije. Podsjetimo, početna cijena OnePlusa 12 bila je 979 eura za model od 12 GB RAM-a i 256 GB pohrane.

Stoga se očekuje da će OnePlus 13 koštati više zbog nadogradnji koje dolaze u obliku poboljšanja baterije, čipseta, zaslona, dizajna i drugih područja.