DOSTA JE BILO

Opalio po Facebooku: Trump traži da se 'učini nešto' oko društvenih mreža

20.03.2019 u 10:35

Bionic
Reading

Američki predsjednik pozvao je na akciju protiv kompanija iza društvenih mreža naglasivši da 'treba nešto učiniti'. Razlog su, naravno, objave na Twitteru, Facebooku i Googleu koje mu idu na živce

Američki predsjednik Donald Trump ovog je utorka tijekom tiskovne konferencije ispred Bijele kuće rekao je da se 'mora nešto učiniti' oko društvenih mreža, prenosi Business Insider.

Trump je komentirao kako je potrebno intervenirati u slučaju kompanija poput Facebooka i Twittera, naglasivši da su se one urotile protiv konzervativaca. Ovo je, podsjećamo, učestala desničarska retorika s kojom se spomenute kompanije ne slažu već godinama.

'Čini se da, ako su konzervativci, ako su Republikanci, ako su u određenoj grupi, da postoji diskriminacija...to vidim na Twitteru, na Facebooku, ja to vidim, i ostali vide' rekao je Trump aludirajući na dogovor među velikim tehnološkim kompanijama. U praksi je, doduše, priča malo drukčija. Sve spomenute društvene mreže već odavno su velike promotivne platforme za konzervativce.

Fox News je prema najnovijoj analizi najpopularniji izvor vijesti na Facebooku, dok je stranica desničara Bena Shapira jedno od najvećih desničarskih odredišta. YouTube je, u međuvremenu, pod pritiskom upravo zbog algoritama koji korisnike usmjeruju prema ekstremističkim svjetonazorima.

Također, premda osuđuje Facebook, Trump je uoči nadloazećih predsjedničkih izbora zakazanih za 2020. za svoju kampanju na Facebooku potrošio više od svih ostalih potencijalnih predsjedničkih kandidata - zajedno.

DRUŠTVENE MREŽE

Svakako isprobajte ove korisne značajke Instagrama

Pogledaj galeriju

Trump je također iskoristio priliku da osudi televiziju rekavši da 'Nešto se dešava sa grupama ljudi koji vode Facebook, Google i Twitter i mislim da moramo otkriti o čemu se radi. Radi se o tajnom dogovoru oko kojeg moramo nešto napraviti već danas' rekao je.