VRIJEDI PROBATI

Ovu besplatnu aplikaciju za montiranje videa možete koristiti bilo gdje

27.08.2024 u 11:46

Bionic
Reading

Wide.video radi na vašem računalu na bilo kojem web pregledniku temeljenom na Chromiumu

Wide.video je alat za montiranje videa koji možete pokrenuti u web pregledniku, što znači da će raditi na bilo kojem računalu koje koristite, a odnosi se to na Windows PC, Chromebook, Mac, Linux... No iako radi u vašem web pregledniku i tehnički je web aplikacija, obavlja sav posao na vašem računalu.

Ne morate se prijaviti za račun, ne morate ništa instalirati i ne morate postavljati svoje privatne videozapise na poslužitelje bilo koje tvrtke. Također, iako je besplatan, nema reklama.

Za korištenje ovog alata trebat će vam Chrome ili neki drugi preglednik temeljen na Chromiumu, kao što su Edge, Brave, Vivaldi ili Opera.

Wide.video ne radi u Firefoxu jer on ne podržava neke značajke koje su mu potrebne. Osim toga, ovo je vrsta aplikacije koja treba veliki zaslon, tako da neće dobro raditi na pametnom telefonu.

Za pokretanje će biti potrebna minuta, iako će vam možda trebati nekoliko njih za dovršetak videoprojekta, ovisno o tome koliko ga želite učiniti složenim.

Dovoljno je otići na ​web stranicu Wide.video​ i kliknuti Let's Go. Zatim ćete morati kliknuti Open Project i usmjeriti Wide.video na mapu na računalu koju namjeravate koristiti.

Preporučujemo stvaranje nove mape. Wide.video će u njoj pohraniti sve videozapise i druge projektne podatke na vašem uređaju - bez učitavanja podataka bilo gdje.

Videodatoteke možete dodati na popis medija u gornjem lijevom kutu prozora - povlačenjem i ispuštanjem ili klikom na taj okvir. Zatim ih otvorite.

Wide.video nudi širok izbor tradicionalnih značajki za uređivanje videozapisa, uključujući:

  • alate za umetanje teksta i oblika
  • 'pametne alate' za smanjenje šuma, uklanjanje pozadine i više
  • značajku Download Stock Media, koja omogućuje preuzimanje videa kako biste ih uključili u svoje projekte
  • mogućnost izvoza videozapisa, zajedno sa značajkom skraćivanja, tako da možete odabrati samo dijelove projekta koje želite izvesti.

Također nudi razne upute. Kliknite Video Tutorials na stranici na kojoj otvarate projekt ili redom Help, pa Video Tutorials u web aplikaciji Wide.video, piše Fast Company.