BRZI RAST

Pomama za AI-jem se nastavlja: Broj korisnika ChatGPT-ja se udvostručio

30.08.2024 u 11:28

Bionic
Reading

Prema podacima OpenAI-ja, 92 posto tvrtki s liste Fortune 500 koristi njihove proizvode, dok se korištenje njihovog automatiziranog API-ja udvostručilo

OpenAI je objavio kako ChatGPT sada ima više od 200 milijuna tjedno aktivnih korisnika - dvostruko više nego prije godinu dana.

Također su priopćili kako 92 posto tvrtki s liste Fortune 500 koristi njihove proizvode, dok se korištenje njihovog automatiziranog API-ja udvostručilo od izdanja GPT-4o mini u srpnju ove godine.

'Ljudi sada koriste naše alate kao dio svog svakodnevnog života, u područjima kao što su zdravstvo i obrazovanje - bilo da se radi o pomoći u rutinskim zadacima, rješavanju teških problema ili oslobađanju kreativnosti', rekao je glavni izvršni direktor Sam Altman, a prenosi Axios.

Bitka za korisnike robota za brbljanje i dalje je žestoka. U areni su također Microsoft, Google, Meta Platforms i drugi. Meta je objavila kako je usvajanje njenih modela Llama otvorenog računalnog koda također naglo poraslo.

žKorištenje kod glavnih pružatelja usluga u oblaku udvostručilo se između svibnja i srpnja ove godine izdavanjem Llame 3.1.