U RIJECI

Prvo svjetsko digitalno svetište? Otvara se digitalna kapelica Gospe od Supa

13.08.2024 u 10:13

Bionic
Reading

U četvrtak 15. kolovoza, na blagdan Velike Gospe, na plaži Igralište na Kantridi u Rijeci održat će se proslava pete obljetnice Ukazanja Gospe od Supa, događaja koji je 2019. godine privukao pozornost šire javnosti. Od tada se svake godine, na isti datum i na istom mjestu, okupljaju hodočasnici i vjernici kako bi proslavili taj događaj. A ove godine proslava će dodatno dobiti na značaju zbog otvorenja prve digitalne kapelice na svijetu

Kapelica, koja će biti postavljena na mjestu ukazanja, izgrađena je uz pomoć suvremene 3D print tehnologije i predstavlja fizičko obilježje tog događaja, piše Novi list.

'Osim što će predstavljati fizičko obilježje, kapelica će služiti kao portal u revolucionarno iskustvo. Unutar njezinih zidova, vjernici će otkriti mističnu povezanost koja nadilazi fizičko, vodeći ih u prvo svjetsko digitalno svetište – Svetište Gospe od Supa', navode organizatori. Ističu i kako će kapelica služiti kao most između tradicionalnih vjerskih običaja i moderne tehnologije.

'Ovaj pionirski projekt omogućit će duhovnu povezanost i molitvu na globalnoj razini, povezujući vjernike iz svih dijelova svijeta. Ovo je korak naprijed u spajanju vjere i tehnologije. Kapelica na Kantridi bit će simbol duhovne prisutnosti u digitalnom svijetu, omogućujući ljudima iz svih krajeva svijeta da sudjeluju u molitvi', poručuju organizatori.