ZA PRAVE OVISNIKE

S pametnim telefonom na ručak

15.03.2013 u 08:00

Bionic
Reading

U današnje vrijeme mnogi se ne odvajaju od svojih pametnih telefona ni u krevetu ili na WC-u. Pa zašto bi nas onda trebalo iznenaditi da je upravo takvim osobama potrebna ovakva zdjelica

Kažu kako je najgore kad čovjek mora jesti sam. Stoga mnogi kao društvo koriste svoj pametni telefon. No problem se javlja kada za jelo morate upotrijebiti obje ruke. Kako u tom slučaju istovremeno jesti i koristiti pametni telefon?

Japansko-američki dizajnerski par iz Miso Soup Designa pronašao je rješenje kako u miru surfati internetom ili čitati e-mailove i istovremeno konzumirati ručak, večeru ili nešto treće.

Njihov proizvod 'anti-loneliness ramen bowl' ili 'zdjelica protiv usamljenost' dizajnirana je tako da na jednom kraju ima utor u koji korisnik umetne pametni telefon pa za jelo može imati obje ruke slobodne.

Zdjelica koja je prvotno bila zamišljena tek kao koncept koji bi pokazao koliko su ljudi postali ovisni o tehnologiji, izazvala je takav interes, da su autori odlučili pokrenuti masovnu proizvodnju.

Cijena još nije formirana, a iz Miso Soup Designa poručuju kako su pretrpani narudžbama te će tijekom travnja ili najkasnije svibnja 2013. isporučiti prve primjerke.