CES 2020.

Samsung je pokazao i Galaxy XCover Pro - robusni Android s odstranjivom baterijom

09.01.2020 u 12:44

Bionic
Reading

Centralni fokus novog uređaja kojeg je poznati korejski proizvođač predstavio na sajmu CES 2020 je izdržljivost na najširi raspon vremenskih uvjeta

Samsungov najnoviji Galaxy XCover Pro otporni je Android kojem je moguće izvaditi bateriju. Moderni telefoni, kao što znate, velikom većinom ne podržavaju ručnu izmjenu baterije. XCover Pro taj zaostatak koristi kao svoju glavnu reklamu, s obzirom da u slučaju prazne baterije korisnik može jednostavno ubaciti onu punu. XCover Pro je u EU premijerno pušten u prodaju u Finskoj po cijeni od 499 eura.

Pored baterije koju je moguće mijenjati, novi uređaj također ponosno nosi certifikat IP68, što znači otpornost na prašinu i vodu, kao i izdržljivost na padove do 1.5 metara. Konačno, njegov ekran osjetljiv na dodir radi i kada nosite rukavice.

Što se ostalih značajki tiče, Galaxy XCover Pro nije ništa drukčiji od prosječnog uređaja srednje klase. On dolazi s 6.3-inčnim 1080p LCD ekranom, procesorom Exynos 9611, 4 GB RAM-a i 64 GB zapremnine. Na pozadini ima dvije kamere (glavni senzor od 25 MP i ultraširoki objektiv od 8 MP), dok naprijed koristi jedan objektiv osjetljivosti 13 MP. Pokreće ga Android Pie.

Samsung Galaxy XCover Pro bit će dostupan u cijeloj Europi po predloženoj cijeni od 499 eura.