MOBILNI NOVITETI

Samsung otkrio ultratanak Z Fold6 Special Edition, ali postoji kvaka

21.10.2024 u 14:02

Bionic
Reading

Neočekivana edicija najnovijeg preklopnog uređaja iz Samsunga donosi stanjeni profil uređaja i nekoliko dobrodošlih nadogradnji kamere

Samsung je upravo najavio posebno izdanje modela Galaxy Z Fold. Tanji je i malo lakši od Galaxy Z Folda 6 (koji je tek nedavno stigao u prodaju), a uključuje malo veće zaslone s unutarnje i vanjske strane, kao i novi trakasti uzorak na stražnjoj strani. Također ima više dostupne memorije za Galaxy AI te nadograđenu širokokutnu kameru od 200 megapiksela, piše Verge.

Nažalost, telefon je najavljen samo za Južnu Koreju, s cijenom od 2.789.600 KRW (1.865 eura) s datumom izlaska zakazanim za 25. listopada ove godine. Također se čini da je jedino drugo planirano tržište Kina.

S 10,6 mm i 236 grama, Galaxy Z Fold SE je 1,5 mm tanji i 3 grama lakši od Galaxy Z Folda 6. Memorija je sada standardna od 16 GB, a širokokutni senzor povećan je s 50 na 200 megapiksela. Unutarnji i vanjski zaslon također su nešto veći - 8,0 inča i 6,5 inča, u odnosu na 7,6 i 6,3 inča. To čini uređaj malo višim i širim za držanje kada je sklopljen ili rasklopljen.

Zbog čega je Samsung ovo napravio tako brzo nakon izlaska nove generacije uređaja? Vjerojatno kako bi konkurirao na kineskom tržištu. Datum dolaska u naše krajeve, bar za sad, nije u planu.