ODGODA PREMIJERE

Stigla potvrda: Teslin robotaksi neće biti predstavljen u kolovozu, već u listopadu

16.07.2024 u 14:05

Bionic
Reading

Razlog je, navodno, važna promjena promjena dizajna na prednjoj strani vozila

Elon Musk potvrdio je kako će događanje tijekom kojeg je trebao biti predstavljen Teslin robotaksi, zakazano za kolovoz, biti odgođeno za listopad.

Šef Tesle je u odgovoru na objavu korisnika X-u kao razlog naveo to što je zatražio nešto što smatra važnom promjenom dizajna na prednjoj strani, a dodatno vrijeme će im također omogućiti predstavljanje nekoliko drugih stvari.

U medijima se tijekom ovog mjeseca nagađalo kako do odgode dolazi radi izrade dodatnih prototipova. Obavijest o tome poslana je interno u tvrtci, pri čemu je dizajnerskom timu naložena prerada određenih elemenata automobila.

Prema Muskovoj najavi iz travnja ove godine, Tesla Robotaxi je premijeru trebao imati 8. kolovoza. Ta je najava došla istog dana kad su se pojavile vijesti o gašenju modela automobila koji je trebao koštati 25 tisuća američkih dolara, kako bi se fokusiralo na robotaksije.

Musk je te vijesti nazvao lažima, iako nije ništa konkretno osporio.

Nekoliko tjedana kasnije, Tesla je otpustila više od 10 posto od preko 140 tisuća zaposlenih. Otkaze su potom dobila i dva više rangirana direktora, navodno zbog toga što nisu svoj posao shvaćali ozbiljno.

Tesla je isporučila gotovo sedam posto manje vozila u prvoj polovici 2024. godina i proizvela gotovo 15 posto manje u drugom tromjesečju nego u istom razdoblju 2023. godine, piše Engadget.