POČELO TESTIRANJE

Twitter napokon popustio: Tvitove će biti moguće uređivati, ali to neće moći svi

02.09.2022 u 10:15

Bionic
Reading

Twitter je počeo testirati jednu od dosad najčešće traženih značajki, mogućnost uređivanja tvitova. Uskoro bi trebala postati dostupna pretplatnicima

Kako sad stvari stoje, tvitove će biti moguće urediti nekoliko puta u 30 minuta nakon objave.

Uređeni tvitovi pojavit će se na Twitteru s odgovarajućom pratećom sličicom, vremenskom oznakom i poveznicom na povijest uređivanja, kako bi se zaštitio integritet razgovora i stvorio javno dostupan zapis o tome što je rečeno.

Prođe li testiranje u skladu s očekivanjima, nova značajka trebala bi tijekom nadolazećih tjedana postati dostupnom pretplatnicima u sklopu paketa Twitter Blue, koji košta 4,99 američka dolara mjesečno, piše BBC.

Ta je pretplata trenutno dostupna u Australiji, Kanadi, Novom Zelandu i Sjedinjenim Državama. Ali, testovi će isprva biti ograničeni na samo jednu državu.

Suosnivač i bivši glavni izvršni direktor Twittera Jack Dorsey bio je prilično ustrajan u tvrdnjama kako taj servis vjerojatno neće uvesti mogućnost uređivanja tvitova.

  • +11
Jack Dorsey Izvor: Profimedia / Autor: Amal KS/Hindustan Times / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ali, u travnju ove godine Elon Musk je objavio na Twitteru anketu u kojoj je 73,6 posto od 4,4 milijuna ljudi koji su sudjelovali u njoj navelo kako žele tu značajku.

Musk je u to vrijeme planirao preuzeti Twitter za 44 milijarde USD.