LJETNI RADOVI

Ako ste krenuli prema bolnici Rebro, pripremite se na kaos

14.08.2017 u 11:48

Bionic
Reading

Oko tri milijuna kuna vrijedni su radovi na rekonstrukciji križanja Bukovačka-Petrova- Kišpatićeva. No druga faza radova s kojom se krenulo u petak, u tom je dijelu Zagreba stvorila pravi kaos

Kako su još prošli tjedan izvijestili iz Grada Zagreba zbog izvođenja radova rekonstrukcije kružnog toka Bukovačke ceste, Petrove ulice, ulice Prilesje od subote 12. kolovoza od 7,00 sati do ponedjeljka 21. kolovoza do 5,00 sati, zatvarat će se dio kolnika, a promet će se odvijati po preostalom dijelu.

Obilazni pravci tijekom navedenih radova bit će:

  • Bukovačka cesta – Božidarevićeva – Čikoševa – Petrova
  • Bukovačka cesta – Prilesje – Servisna cesta (novoizgrađena) – Bukovačka cesta (do ponedjeljka 14. kolovoza od 17,00 sati)
  • Bukovačka cesta – Servisna cesta (novoizgrađena) – Prilesje i obratno (od ponedjeljka 14. kolovoza od 17,00 sati)

No, čini se da stvari na terenu ipak ne funkcioniraju. Nakon početka radova kružni tok je za nekoliko sati nestao, signalizacija je loše postavljena i samo srećom, poručuju očevici, nije došlo do prometne nesreće, s obzirom da su neki automobili vozili u zabranjenom smjeru.

Većina vozača je posve zbunjena, a na licu mjesta se može vidjeti da se neki voze iz smjera Maksimirske nakon starog kružnog toka u zabranjenom smjeru 100-njak metara po Bukovačkoj iako je novi smjer označen preko ulice Prilesje.

'Sada će sva vozila s kružnog toka ići na Prilesje i veliki megarotor i vodit će ljude na Bukovačku. Jedino će autobusi i vozila hitne pomoći moći voziti ravno od Petrove za Kišpatićevu. Tako ćemo ovdje napraviti malo reda i bit će manje gužve', pojasnio je prije koji tjedan zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji bi danas trebao i obići radove čiji je kraj planiran za početak sljedeće godine.

Kružni tok na Bukovačkoj Izvor: tportal.hr / Autor: Vlado Radičević

Uz sami rotor, predviđena je i posebna traka koja će biti rezervirana samo za hitnu pomoć i autobuse. Radi se o prvoj takvoj traci u Hrvatskoj koja bi se trebala otvarati sinkronizirano sa semaforom koji će biti postavljen.

'Ako je ova traka gdje je parkiran bager rezervirana samo za hitnu pomoć, onda je to odličan potez. U suprotnom bi u slučaju gužve bilo pogubno da hitna mora raditi cijeli krug oko Prilesja kako bi došla do bolnice Rebro', rekao nam je Zvonko, stariji gospodin koji živi u Kišpatićevoj ulici.

'Mislim da ova regulacija i rušenje kružnog toka nemaju nikakvog smisla. Napravit će se kaos već početkom rujna kada počne škola. Umjesto da na Bukovačkoj ulici poruše staro drveće i naprave još jednu traku oni su napravili totalnu zbrku. Čini mi se da će najgore proći ljudi koji žele iz Bukovačke skrenuti u Petrovu ulicu. Mislite da će policija, koja tu često prolazi, raditi cijeli krug okolo?', ubacio se Mirko, stanovnik Petrove ulice koji je došao vidjeti kako izgledaju prvi obrisi novog križanja.