MALO ĆE SE KONZULTIRATI

Baldasar podržao Milanovića, ali možda se predomisli

29.05.2014 u 16:56

Bionic
Reading

Predsjednik splitskog SDP-a Ivo Baldasar otkrio je da je još prije nekoliko dana sazvao sjednicu predsjedništva gradskog ogranka stranke, koje je 'jednoglasno zaključilo da se radi o nesretnom sukobu unutar stranke, ali je podržalo legalno izabranog predsjednika Zorana Milanovića'. Baldasar je sazvao samo predsjedništvo, ali ne i gradski odbor stranke. A pored toga, na sastanku nije bilo Marina Jurjevića - za kojega je prilično jasno da će držati Linićevu stranu

U medijima se oglasio dugogodišnji član splitskog SDP-a Josip Milat, koji tvrdi da je Baldasarova podrška Milanoviću dana 'bez konzultacija s bilo kim od značajnijih članova stranke u Splitu. Navodno je još dvadesetak utjecajnih članova splitskog gradskog i županijskog ogranka pismom podržalo smijenjenog ministra financija.

'Ovdje se radi o sukobu dvojice ljudi, a ne raskolu u stranci. Stav predsjedništva splitskog ogranka je jasan: podržavamo legalno izabranog predsjednika, a sve razmirice i sukobe treba rješavati unutar stranke, u razgovorima i bez svađe. Pojedinačna razmišljanja i javni istupi štete stranci', drži Baldasar.

Na sjednici Glavnog odbora SDP-a iduće subote izaslanici iz Splita trebali bi uz njega biti još Marin Jurjević te Vesna Perak-Bone, bivša dugogodišnja tajnica koji je - nakon što joj je Milanović dao otkaz - splitski gradonačelnik preko veze zaposlio u gradskim službama.

Ipak, sam Baldasar vjerojatno neće prisustvovati velikom obračunu u Zagrebu jer će tog dana predvoditi gay paradu u Splitu.

Zaključak predsjednika splitskog SDP-a bio je da se daje podrška legalno izabranom predsjedniku stranke, no Baldasar nije izravno odgovorio kako bi će se postaviti ako eventualno prispije na sjednicu Glavnog odbora.

Mislite, hoću li glasati za izbacivanje Slavka Linića ili za smjenu Zorana Milanovića? Ne znam, vidjet ću još, malo ćemo se konzultirati... Ne želim prejudicirati da će uopće doći do takvih prijedloga. Da, podržavamo legalnog predsjednika, ali ako u tijeku rasprave na Glavnom odboru dođe do formuliranja tih pitanja... Zaista ne znam...', dodao je Baldasar.

Šef splitskog SDP-a izjavu novinarima je dao sat vremena prije istupa Slavka Linića. Nakon toga više nije bio dostupan, ali je preko glasnogovornice poručio da ostaje pri svemu izrečenom.