policija mu se ispričala

Otac zlatne hrvatske olimpijke oslobođen optužbe za seksualni napad na volonterku

02.08.2024 u 19:35

Bionic
Reading

Boris Matić, otac hrvatske judašice i osvajačice zlatne olimpijske medalje u Parizu Barbare Matić, oslobođen je optužbe za seksualni napad na volonterku na Olimpijskim igrama

Tu je informaciju novinaru Jutarnjeg lista Hrvoju Sliškoviću potvrdio glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač. Matić je bio pod sumnjom da je seksualno napao volonterku zaduženu za raspoređivanje gledatelja, koja je podnijela prijavu, a Matiću je nakon toga određen policijski pritvor.

'Upravo smo se vratili u hotel, postupak je završen. Nema ničega zbog čega bi ga se moglo optužiti. Na koncu su se ljudi iz francuske policije i sudstva ispričali za sve neugodnosti kroz koje je morao proći. Nakon što je postupak bio započet, morala se provesti redovna procedura koju je gospodin Matić ispoštovao slijedeći sve upute', rekao je Krajač.

  • +4
Boris Matić, otac hrvatske judašice Barbare Matić Izvor: Cropix / Autor: Božidar Vukičević

Podsjetimo, volonterka odgovorna za smještanje gledatelja na tribine mjesta gdje se održavaju judo natjecanja, izjavila je da ju je Boris Matić nasilno poljubio nakon pobjede Barbare Matić u četvrtfinalnoj borbi na Olimpijskim igrama u Parizu. Šokirana ponašanjem oca judašice, kojeg je pokušala odgurnuti, 24-godišnjakinja je odlučila odmah podnijeti prijavu protiv njega. Reporter Nove TV Stipe Sladoljev razgovarao je nakon puštanja na slobodu s Matićevim odvjetnikom Filipom Ćosićem, Francuzom hrvatskog porijekla, koji mu je objasnio da je Matić oslobođen zbog nedostatka dokaza.

'Njegov čin nije bio seksualne naravi. On je priznao poljubac, ali u obraz. Djevojka je rekla da je bilo u usta. Ispričao se mladoj djevojci, a ono što je ona tvrdila nije prihvaćeno zbog nedostatka dokaza', rekao je Sladoljev u javljanju uživo u Dnevniku Nove TV.