2,45 PROMILA

Gradonačelnik Osijeka o pijanom šefu gradskog prijevoza: Podnio je ostavku

18.10.2024 u 16:31

Bionic
Reading

Osječki gradonačelnik Ivan Radić izjavio je u petak kako smjena direktora osječkog Gradskog prijevoza putnika (GPP) Gorana Pajnića pokazuje kako mora postojati nulta tolerancija za neodgovorno ponašanje

Nadzorni odbor osječkog GPP-a u petak je razriješio dužnosti dosadašnjeg direktora, 51-godišnjeg Gorana Pajnića, a za novoga direktora te osječke gradske prijevozničke tvrtke imenovan je Darjan Rudan.

Pajnić je smijenjen nakon što je policija u srijedu u Markovcu Našičkom, tijekom nadzora prometa, zaustavila njegov automobil, a alkotestom je utvrđeno da je imao 2,45 promila alkohola u krvi. Naknadno je otkriveno da je prethodno u Bizovcu, u srijedu nešto prije 16 sati, skrivio prometnu nesreću, nakon koje je pobjegao s mjesta događaja.

U izjavi novinarima Radić je kazao kako je, nakon neodgovornog ponašanja, sad već bivši direktor GPP-a u četvrtak podnio ostavku, koju je prihvatio jer smatra da za takve stvari mora postojati nulta tolerancija.

S obzirom da radimo veliki projekt modernizacije tramvajske infrastrukture, vrijedan 65 milijuna era, koji uključuje i nabavu novih niskopodnih tramvaja, mogu reći da projekt nije ničime ugrožen, poručio je Radić.