ministar kršćanin

Glavina iz Pariza: Nisam sretan zbog asocijacije na Isusovu posljednju večeru

27.07.2024 u 21:15

Bionic
Reading

Ministar turizma i sporta Tonči Glavina u Dnevniku televizije N1 s Ankom Bilić Keserović komentirao je otvaranje Olimpijskih igara u Parizu, kao i dosad neviđene mjere sigurnosti kojima svjedočimo

Ministar je bio na spektakularnom otvaranju Igara, koje izaziva polemike zbog određenih dijelova, za neke kontroverznih.

'Nisam u potpunosti sretan zbog nespretne asocijacije na Isusovu posljednju večeru. Kao kršćaninu mi to smeta, moram priznati, ali osim toga, bio je to pravi spektakl', rekao je ministar za N1.

  • +61
Olimpijske igre 2024. Pariz, otvaranje, 26.7.2024. Izvor: EPA / Autor: Joel Marklund / POOL

Dodao je da je izazovno sve što se tiče osiguranja na Igrama, ali da je potrebno zbog potencijalnih prijetnji.

>>> Hrvatske konzervativke ljute zbog drag kraljica: Da su ismijavali Muhameda Pariz bi gorio

Oko uspjeha hrvatskih sportaša je optimist, a kroz smijeh je komentirao dramatičnu pobjedu rukometaša nad Japanom. 'Raduje me što imamo više sportaša u odnosu na Tokio i to je potvrda da radimo dobro pa moramo tako nastaviti i dalje.'

Ipak, Olimpijske igre, kao i Europsko nogometno prvenstvo nešto ranije, utječu na turističku sezonu.

'Naravno da utječe, to je nešto što komuniciram od prvog dana i logično je. U srcu smo turističke sezone i na najvećoj turističkoj destinaciji na svijetu, a to je Europa, imamo dva velika događaja. Normalno da su oni koji žive u Njemačkoj i Francuskoj ostali kod kuće, a to motivira i one koji iz dalekih destinacija dolaze u Europu, žele svjedočiti takvim događajima. Ali, sve to je kako smo očekivali i imamo mali utjecaj tih događanja na turistički promet. Siguran sam da će se nakon tih manifestacija povećati broj gostiju', rekao je.