A tek je lipanj

Kako se uopće rashladiti? Temperatura mora na nekim mjestima viša od 27 stupnjeva

21.06.2024 u 10:11

Bionic
Reading

U Hrvatskoj je danas vrhunac prvog toplinskog vala ove godine pa su se neki gradovi probudili na temperaturi višoj i od 30 stupnjeva Celzijevih. Temperatura mora je također visoka za ovo doba godine

Državni hidrometeorološki zavod najavio je danas djelomice ili pretežno sunčano i vruće uz vrhunac toplinskog vala. Lokalno u unutrašnjosti prema večeri i u noći mogući su pljuskovi i grmljavina, mjestimice i jače izraženi.

Vjetar većinom slab, prolazno do umjeren jugozapadni, na Jadranu i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura od 35 do 40 °C.

U Dubrovniku je u 6 sati izmjereno čak 32,7 °C, dok je u Splitu temperatura dosegla 30 °C. Očekuju se temperature do 40 °C, zbog čega je na snazi crveni meteoalarm za kninsku, splitsku i dubrovačku regiju. Ostali gradovi s temperaturama iznad 25 °C uključuju Hvar, Šibenik, Senj, Mali Lošinj i Prevlaku.

Temperatura mora već jutros je bila posvuda iznad 24 stupnja. U Malinskoj je u 7 ujutro temperatura mora bila 25,7 stupnjeva, kod Mljeta je bilo 27,3, u Puli 26, Splitu i Šibeniku 25 stupnjeva.

Pogledajte tablicu Državnog hidrometeorološkog zavoda.