teški sudar

Policija objavila kako je kod Velike Gorice poginuo 42-godišnjak

16.08.2024 u 11:47

Bionic
Reading

Prevelika brzina i nekorištenje sigurnosnog pojasa policijskim su očevidom utvrđeni kao uzroci pogibije 42-godišnjeg vozača u četvrtak popodne kod Velike Gorice, gdje je automobilom u zanošenju prešao na suprotnu prometnu traku, izazvao sudar te se prevrnuo na krov, kažu u zagrebačkoj policiji.

Navode da se nesreća dogodila oko 14,40 sati kada je 42-godišnji vozač hyundayja zagrebačkih registracija, ne koristeći sigurnosni pojas, vozio državnom cestom D31 u smjeru juga.

Dolaskom do stupa javne rasvjete, u blizini skretanja za ulicu Selci, zbog neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom te u zanošenju prešao preko šljunčanog proširenja i mekog terena, a zatim i preko kolničke trake namijenjene za promet vozila iz suprotnog smjera.

Došavši do autobusnog ugibališta naletio je na prednji dio automobila renault zagrebačkih registracija kojim je upravljao 25-godišnjak, a koji se kretao državnom cestom D31 u smjeru sjevera te u izbjegavanju direktnog sudara skrenuo u desno na autobusno ugibalište.

Nakon naleta na drugo vozilo, 42-godišnjak je vozilom udario u rubni kamen i prevrnuo se na krov.

U prometnoj nesreći poginuo je od zadobivenih ozljeda, a tijelo je prevezeno u zagrebački Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu, dok je 25-godišnjem vozaču liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen.

Zbog očevida, promet državnom cestom D31 bio je obustavljen u potpunosti od 15 do 19.50 sati, navode u policiji.