iskoristio priliku

Nakon uhićenja glumca Trifunovića u Hrvatskoj oglasio se i Vučić

18.09.2024 u 11:30

Bionic
Reading

Povodom uhićenja srpskog glumca Sergeja Trifunovića na hrvatskoj granici u utorak, oglasio se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić te nije propustio priliku ostvariti pokoji politički bod kod svojih građana

'Zahtijevam od svih državnih organa u Republici Srbiji, posebno od Ministarstva vanjskih poslova, da se maksimalno angažiraju i učine sve kako bi Sergej Trifunović bio pušten na slobodu i vraćen u Republiku Srbiju!' napisao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je dodao da je Trifunović njegov politički oponent, ali je građanin Srbije, a spomenuo je i zadržavanje pjevačice Severine Vučković na srpskoj strani graničnog prijelaza, zbog čega je ona poručila da u Srbiju više neće ići dok 'ovaj ne sjaše s vlasti'. Kazao je da Severina tada nije bila ni privedena, nego samo 'zadržana par desetaka minuta', a žrtvom je proglasio i srpskog odvjetnika Nemanju Berića, osuđenog na 15 dana zatvora jer je vozio i snimao se na Facebooku kako pjeva 'patriotske pjesme', odnosno srpsku nacionalističku propagandu kojom se dovodi u pitanje hrvatska državnost na područjima na kojima je devedesetih izbila separatistička pobuna u Hrvatskoj.

Trifunović je u ponedjeljak navečer uhićen na graničnom prijelazu Bajakovo te je ispitan u policijskoj postaji u Splitu zbog tekstova neprimjerenog sadržaja koje je ranije objavio na društvenim mrežama i u kojima je grubo vrijeđao policiju i policijske službenike.

Policija ga je u rujnu prošle godine uhitila nakon što se sa psom kupao na plaži koja nije namijenjena kućnim ljubimcima. Prijavili su ga građani, na što je reagirala policija.

Nakon što je prekršajno prijavljen, na svojoj je društvenoj mreži omalovažava​o i vrijeđa​o policijske službenike​. Između ostalog, policiju je optužio za reketarenje.

Na sudu je privremeno ostao bez putovnice jer se mora vratiti na suđenje. Bio mu je zabranjen ulazak u Hrvatsku na jednu godinu, a ta je zabrana istekla prije nekoliko dana.