NOVA IMENOVANJA

Milanka Opačić više nije potpredsjednica Sabora, evo tko je bio protiv njene smjene

30.06.2017 u 15:46

Bionic
Reading

Nakon višesatnog glasovanja saborski zastupnici završili su radni tjedan, a na kraju su imenovali i nove potpredsjednike Sabora iz oporbene kvote

Sa 91 glasom 'za' i jednim suzdržanim Božo Petrov izglasan je za novog potpredsjednika Sabora iz oporbene kvote i na tom mjestu će zamijeniti HNS-ovog Ivana Vrdoljaka, koji je otišao iz saborskih klupa.

Suzdržan prilikom glasovanja bio je SDP-ov Igor Dragovan, no imenovanje su ipak svi zastupnici nagradili pljeskom.

Jedinstvo se ipak nije pokazalo kod smjene Milanke Opačić s mjesta potpredsjednice Sabora. Za smjenu je glasalo 76 zastupnika, 8 ih je bilo suzdržano, dok su dva bila protiv.  Protiv su glasali HDZ-ov Ivan Ćelić i HDS-ov Goran Dodig, dok su suzdržani uz SDP-ovog Igora Dragovana bili HDZ-ovi Domagoj Ivan Milošević i Miroslav Tuđman, HNS-ov Milorad Batinić, HDSSB-ov Branimir Glavaš, Ivica Mišić iz Promijenimo Hrvatsku, Reformist Darinko Dumbović te nezavisni Željko Lacković.

Treba napomenuti da je u sabornici u trenutku glasovanja bilo desetak zastupnika SDP-a no prilikom glasovanja o Opačić nisu se svi uključili u glasovanje. Za smjenu Opačić nisu se uključili i neki zastupnici iz drugih stranaka, poput HNS-ovaca i nezavisnog Tomislava Sauche.

Odmah je izglasano i da potpredsjednik Sabora iz redova SDP-a postane Siniša Hajdaš Dončić za kojeg je glasalo 89 zastupnika.