HSP UPOZORAVA

Porez na nekretnine je kamen oko vrata građanima

18.04.2013 u 15:37

Bionic
Reading

Hrvatska stranka prava (HSP) će na lokalne izbore izaći samostalno, rekao je danas na konferenciji za novinare u Šibeniku predsjednik HSP-a Danijel Srb.

HSP planira izaći samostalno na izbore, no na županijskim je organizacijama mogućnost odabira, dodao je Srb.

Pravaši su s HČSP-om već potpisali neke sporazume, s HDZ-om dosad nisu razgovarali, a hoće li razgovarati u nekim sredinama, pokazat će vrijeme, kazao je predsjednik pravaša. Dodao je da će svi kandidati te stranke za lokalne izbore biti poznati do 1. prosinca.

U stranci se već zna tko će biti kandidat HSP-a za gradonačelnika Šibenika i šibensko-kninskog župana, međutim, u javnosti se s imenima za sada ne želi izlaziti, naveo je Srb.

U Šibensko-kninskoj županiji pravaši će imati 18 lista, na izbore neće izaći u Biskupiji, Erveniku i Civljane, odnosno u općinama s većinskim srpskim stanovništvom te će na svim listama imati svoje kandidate za načelnike, gradonačelnike i župana, kazao je predsjednik šibensko-kninskog HSP-a Ivica Zorica.

Očekuju da će ponoviti rezultat s prošlih lokalnih izbora kada su osvojili nešto više od šest tisuća glasova na županijskoj razini, a njihov je kandidat za župana Goran Baraka osvojio devet tisuća glasova.

"Očekujemo da se barem taj rezultat ponovi, a optimisti smo i vjerujemo da ćemo ostvariti i bolji rezultat", naglasio je Zorica.

Komentirajući najavu ministra financija Slavka Linića o uvođenju poreza na nekretnine, HSP-ovci su kazali kako je to "kamen oko vrata" hrvatskim građanima. To će pogodovati strancima jer će Hrvati biti prisiljeni prodavati svoju djedovinu i postat će "podstanari u vlastitoj zemlji", ocijenili su pravaši.