NA PUTU ZA BANJA LUKU

Predsjednica posjetila bolnicu 'Fra Mato Nikolić'

12.09.2015 u 11:26

Bionic
Reading

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja boravi u radnom posjetu Bosni i Hercegovini, u subotu je na putu za Banja Luku posjetila Vitez i Novu Bilu u središnjoj Bosni gdje je razgovarala s predstavnicima lokalnih vlasti i posjetila bolnicu 'Fra Mato Nikolić' izgrađenu uz financijsku potporu hrvatske vlade

Grabar-Kitarović je tom prigodom najavila kako će Hrvatska i u budućnost nastaviti podupirati slične projekte. 'Bolnica u Novoj Biloj predstavlja poseban simbol koji pamtimo iz drugih vremena i drago mi je vidjeti da je to danas suvremena zdravstvena ustanova koju je izgradila vlada Republike Hrvatske', kazala je hrvatska predsjednica nakon obilaska bolnice.

Istaknula je kako će se osobno zalagati da Hrvatska i ubuduće nastavi financirati slične projekte i to u različitim dijelovima BiH.

Ravnatelj bolnice Velimir Valjan izrazio je zahvalnosti na dosadašnoj potpori Hrvatske funkcioniranju bolnice u Novoj Biloj najavivši istodobno dalje proširenje njenih kapaciteta s ciljem pružanja još kvalitetnijih medicinskih usluga.

Vitez i Nova Bila dio je središnje Bosne u kojemu je nakon rata ostao najveći broj Hrvata i slovi za jedan od gospodarski najprosperitetnijih u cijeloj zemlji.

Predsjednica Grabar-Kitarović je nakon obilaska središnje Bosne nastavila put ka Banja Luci gdje su najavljeni njeni susreti s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i banjolučkim biskupom Franjom Komaricom