ZASTUPNIK S REZULTATIMA

Rijetka ptica u Saboru: Gjurković se otvara i 'hashtagom'

28.04.2015 u 15:50

Bionic
Reading

Već nešto više od godinu dana, svakog zadnjeg ponedjeljka u mjesecu saborski zastupnik i splitski gradski vijećnik iz redova HNS-a Srđan Gjurković prima građane u svom uredu u Zagrebu ili Splitu. Taj projekt postiže dobre rezultate te ga sada Gjurković želi proširiti i na društvene platforme dodajući mu inačicu s 'hashtagom' - #PitajGjurkovica kako bi svi korisnici Facebooka ili Twittera mogli i tim putem kontaktirati zastupnika koji je i sam aktivni korisnik društvenih mreža

Novi projekt, kojim se Gjurković okreće mlađoj populaciji koja ne pokazuje toliki interes za politiku iako ona značajno utječe na njihov život, pomoći će kako građanima tako i njemu samome.

'Direktan kontakt s građanima neophodan je kako bi se otvorilo što više kanala putem kojih se mogu obratiti za savjet i pomoć, ali i kako bi građani pomogli meni da svoju funkciju obavljam što bolje. Razmišljao sam da na takav način mogu postati dostupniji većem broju ljudi, aktivirati mlade, pomoći im ili barem pridonijeti rješavanju njihovih problema. Taj se potez pokazao izvrsnim, građani su mi počeli dolaziti sa svojim problemima i to još uvijek rade, a ja im nastojim pomoći kako najbolje mogu. Budući da se sve više društveno osjetljivih tema načima i raspravlja na društvenim mrežama, ovaj je nastavak na već uhodani projekt logičan, a i meni predstavlja svojevrstan izazov', kazao je Gjurković, inače pionir parlamentarne demokracije u Hrvata

Princip korištenja znaka 'hashtag' (#) vrlo je dobro poznat svim korisnicima društvenih platformi, pa Gjurković vjeruje kako neće biti problema da već u narednim danima krene odgovarati na prve tako postavljene upite i savjete putem svoje facebook-stranice ili twitter-profila: srdan_gjurkovic.

Istovremeno, nastavit će svoj prvotni projekt primanja građana u svom uredu, a njegova vrata otvorena su, kako kaže, za sve one kojima je potrebna pomoć ili savjet. Zbog što bolje pripreme, svi će se zainteresirani, ako žele, moći najaviti slanjem teme sastanka na adresu elektroničke pošte srdan.gjurkovic@sabor.hr, a mogu se javiti i splitskom HNS-u (021/384-197) svakim radnim danom od 9 do 12 sati ili HNS-u u Zagrebu (01/4569-427) te će dobiti termin kada će ih saborski zastupnik primiti.