... vinogradarskim sirom i vinskom soli! Ha?! Ima tu i mini rajčica i limunskog bosiljka i bosiljka vulgaris i maslinova ulja i limuna umjesto octa
Breskve vinogradarke su iz susjedovog vrta i nisu skroz zrele, ali kao takve su idealne za ovu ljetojenaodlasku salatu.
Mini rajčice su pak iz vrta prijateljičine mame i super su slatke ...
... vinogradarski sir s placa ...
... a limunski bosiljak od tete Jelene, koju spominjah u jučerašnjem postu
Dakle, dajte si oduška i pojedite ovu sočnu salatu prije nego počnu, za vikend najavljene, predjesenske kiše koje će spustiti temperature, ali ne i naše raspoloženje!
Borimo se protiv meteoropatije svim silama i održavamo ljetni duh ovakvim salatama i bosim nogicama!
za dvije osobe
5,6 vinogradarskih bresaka
šaka mini rajčica
150 g vinogradarskog sira
šaka nasjeckanog ili natrganog limunskog bosiljka
šaka nasjeckanog ili natrganog običnog bosiljka
maslinovo ulje
krupna vinska sol (koja se napila shiraza)
cijeđeni sok jednog limuna
Operite i očistite voće i povrće. Nasjeckajte ga i začinite sirom, bosiljcima, soli i maslinovim uljem.
Ovo roskasto što se vidi na mini rajčicama je Bibicheva vinska sol ...
... koja izgleda ovako ...
... točnije; ma sve ovo što vam piše plavim slovima :)
Servirajte za gablec ili obilniji doručak. Osvježavajuće, puno okusa i mirisa (vinogradarke mirišu na najfiniji parfem!), laganije bez vinogradarskog sira, hranjivije s navedenim :)
Živjelo ljeto!