perivoj ane roje

Split kreće s projektom velike garaže koja će imati tržnicu i igralište

27.09.2024 u 15:01

Bionic
Reading

Grad Split pustio je u javno savjetovanje projekt gradnje javne garaže na Sućidru kapaciteta 608 parkirnih mjesta u Perivoju Ane Roje. Savjetovanje je otvoreno do 2. listopada, nakon čega se očekuje raspisivanje javne nabave za projekt procijenjene vrijednosti 13,5 milijuna eura plus PDV

Riječ je o projektu koji se u Splitu godinama planira, a osim garaže na četiri etaže, na krovu su predviđeni sportski sadržaji s pratećim prostorima i dječje igralište, dok će se u prizemlju nalaziti tržnica i reciklažni centar.

Planirano vrijeme izgradnje je, nakon što se u posao uvede izvođač radova, 18 mjeseci.

Od 608 parkirnih mjesta, 561 otpada na parking za osobna vozila, 36 je prilagođenih osobama smanjene pokretljivosti, sedam za motocikle, jedno za dostavu i četiri su predviđena za punjenje električnih vozila. Površina šireg zahvata, koji obuhvaća parcelu garaže i pješačke staze oko nje, iznosi 7166 kvadratnih metara, odnosno 5951 kvadratni metar + 1215 kvadratnih metara.

Predviđena su dva ulaza/izlaza iz garaže u ulici Sućidar, a i javno stubište jugozapadno od nje, kojim se osigurava pristup od ulice do osnovne škole i dječjeg vrtića, gdje su planirani drvoredi minimalne visine tri metra.

Planirana visina etaže garaže od poda do stropa iznosi 238 centimetara. Projektant je tvrtka Kap4, a glavni projektant Nikola Miletić. Gradnju u Perivoju Ane Roje splitski gradonačelnik Ivica Puljak najavio je u studenom prošle godine, kada je na konferenciji za medije predstavio plan gradnje novih i nadogradnje postojećih garaža s konačnim ciljem dobivanja oko 11 tisuća parkirnih mjesta.

Garaža na Sućidru Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Grad Split