SKUPA VOŽNJA

Splitski javni prijevoznik podignuo cijenu karata, građani u nevjerici

03.06.2024 u 18:08

Bionic
Reading

Splitski javni prijevoznik Promet ponovno je podignuo cijenu karata koje se mogu kupiti u autobusu! U Splitu je cijena s 2 skočila na čak 3 eura! Putnici negoduju, ali iz Prometa poručuju kako tako žele rasteretiti vozače koji, naplaćujući karte, gube vrijeme i remete vozni red.

Splićani u nevjerici. Od prvog lipnja za kartu u gradskim autobusima, umjesto dva, moraju izdvojiti - tri eura!

- Negoduju. Ova prva tri dana negoduju jer misle da to ide nama. Ja sam imao situaciju jutros gdje mi je putnik bacio pet eura. Rekao je evo, kad ti je malo dva eura, evo ti pet, i bacio mi je doslovno! A što ćete, govori Tonći Muslim, vozač Prometa Split d.o.o.

Razumijevanje pokazuju rijetki.

Na kioscima, kartomatima i na aplikaciji cijena karte ostaje ista - jedan euro!

- Cilj nikako nije bio da se financijski opterete putnici, već da se rasterete naši vozači. U ljetnim periodima oni znaju i po dvadeset minuta na autobusnim stajalištima naplaćivati karte, naglašava Hrvoje Mlikota, glasnogovornik Prometa Split d.o.o.

Pa koncentracija pada. A u prometu to nije dobro. Pogotovo ako se kasni. Jutros je tako u Kaštelima vozač na liniji "trideset sedam" naglo zakočio. Ima ozlijeđenih.

- Postojao je određeni broj putnika koji se nisu držali za rukohvat, odnosno njih troje. Imali su, prema prvim informacijama, lakše ozljede. Rukohvati postoje da bi se držalo za njih, naglašava Mlikota za Regionalni dnevnik HRT-a.

Stiže iz Prometa i jedna dobra vijest. Potraga za vozačima kojima će platiti polaganje D-kategorije - završena je.

- Imamo 40 prijavljenih kandidata, od toga tri vozačice, što nam je iznimno drago. Ovaj tjedan počinju testiranja, rekao je Mlikota.

Dok sve ne polože, a to mogu "rastegnuti" na najviše pola godine, plaća ide. Svi se nadaju da će za volane autobusa sjesti što prije - jer upravo je zbog nedostatka vozača Promet na mnogim linijama smanjio broj polazaka.