FCEV

Hyundai i Škoda surađuju: Za vodik i energetski učinkovita rješenja mobilnosti

24.09.2024 u 12:39

Bionic
Reading

Obje strane vjeruju da će vodik biti ključan za održivo društvo, počevši od mobilnosti. Hyundai će podijeliti svoj sustav gorivnih ćelija i tehnologiju, radi ubrzanja ekološki prihvatljive mobilnosti na tržištima na kojima Škoda grupa posluje, uključujući Češku Republiku

Hyundai Motor Company i Škoda grupa su potpisali Memorandum o razumijevanju (Memorandum of Understanding ili MOU) za početak suradnje na uspostavi ekosustava mobilnosti na vodik.

Ken Ramírez, izvršni potpredsjednik i voditelj globalnog poslovanja s komercijalnim vozilima i vodikom u Hyundai Motor Company, i Petr Novotný, izvršni direktor Škoda Grupe, potpisali su MOU tijekom Korejsko-češkog poslovnog samita u Pragu.

'Naše partnerstvo sa Škoda grupom ima za cilj ubrzati usvajanje vodika, što bi doprinijelo napretku vodikove tehnologije i neutralnosti ugljika na globalnim tržištima, uključujući Češku Republiku. Zajedno sa Škoda grupom, nastojimo voditi brzo rastuća poslovanja s vodikom stvaranjem pozitivnih sinergija između naše tehnologije gorivnih ćelija i proizvoda i projekata mobilnosti Škoda grupe.' rekao je Ken Ramírez, izvršni potpredsjednik i voditelj globalnog poslovanja s komercijalnim vozilima i vodikom u Hyundai Motor Company.

'Vjerujemo da će vodik, uz energetski učinkovita rješenja, igrati ključnu ulogu u transformaciji mobilnosti za održiviju budućnost. Naša suradnja s Hyundai Motor Company ima za cilj omogućiti nam da gledamo izvan državnih granica i istražimo šira tržišta na kojima ove tehnologije mogu imati veći utjecaj. Radeći zajedno, možemo donijeti inovativna, ekološka rješenja u globalni ekosustav mobilnosti, unapređujući čišću energiju u područjima gdje je najpotrebnija.' rekao je Petr Novotný, predsjednik Uprave Škoda Grupe.

Hyundai Vision FK High-performance (FCEV) Izvor: Promo fotografije / Autor: Hyundai

MOU pokriva studiju o usvajanju sustava i tehnologija vodikovih gorivnih ćelija, studiju o usvajanju energetski učinkovitih rješenja za projekte i proizvode mobilnosti i istraživanje vodikovog ekosustava i mogućnosti lanca vrijednosti izvan mobilnosti.

Obje strane dijele mišljenje da će vodik biti ključni stup za održivo društvo, počevši od mobilnosti. Kao dio Memoranduma o razumijevanju, strane će istražiti mogućnost da Hyundai podijeli svoj sustav gorivnih ćelija i tehnologiju, pridonoseći ubrzanju ekološki prihvatljive mobilnosti na globalnim tržištima na kojima Škoda grupa posluje, uključujući Češku Republiku.

  • +4
Hyundai Motor Company i Škoda grupa potpisali Memorandum o razumijevanju Izvor: Promo fotografije / Autor: Hyundai

Hyundai Motor Company i Škoda Grupa također će provesti studije izvedivosti za aplikacije sustava gorivnih ćelija za raznoliku upotrebu izvan mobilnosti. Iskorištavajući svoju globalnu stručnost i uvide u upravljanje raznim vodikovim aplikacijama u sektorima mobilnosti i energetike, Hyundai je spreman odigrati ključnu ulogu u pomaganju energetske tranzicije.

Hyundai Motor Group predana je izgradnji vodikovog društva pod svojim poslovnim brendom vodikovog lanca vrijednosti HTWO, koji obuhvaća poduzeća i podružnice Grupe, omogućujući svaku fazu cijelog lanca vrijednosti vodika.

Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) u Nošovicama u Češkoj, osnovan 2008. godine, ima godišnji proizvodni kapacitet od 350.000 vozila. Proizvodni pogon koji se smatra jednim od najmodernijih proizvođača automobila u Europi, također je bio najveća strana investicija u Češkoj.