motorsport u genima

Mercedes-AMG strateški reorganizira svoj GT Sport odjel: Stiže nasljednik modela AMG GT3

29.07.2024 u 12:44

Bionic
Reading

Nadolazeći GT3 trkaći automobil 'Made in Affalterbach' temelji se na derivatu Mercedes-AMG GT obitelji. Model Mercedes-AMG GT 63 PRO 4MATIC+ je nedavno imao svoju svjetsku premijeru u Brooklandsu

Mercedes-AMG je objavio da je poduzeo inovativne korake kako bi strateški reorganizirao svoj motorsport odjel kako bi zadovoljio buduće potrebe i planove. U tu svrhu, marka sportskih i izvedbenih automobila Mercedes-Benz osnovala je novu podružnicu pod imenom 'Affalterbach Racing GmbH'.

Ubuduće će biti odgovoran za sve konceptualne i tehničke sportske aktivnosti AMG-a, uključujući razvoj novog Mercedes-AMG GT3 modela. Nadalje, Mercedes-AMG GmbH namjerava preuzeti dio svog dugogodišnjeg partnera HWA AG. Obje tvrtke potpisale su pismo namjere o tome. Ovom reorganizacijom AMG ponovno potvrđuje svoju predanost GT Sportu.

Mercedes-AMG GT3 postavlja novi rekord kruga za GT vozila u Bathurstu u Australiji Izvor: Promo fotografije / Autor: Mercedes-Benz AG

Affalterbach Racing GmbH planira nasljednika Mercedes-AMG GT3

Motorsport je čvrsto usidren u DNK Mercedes-AMG-a. Ovi geni i odgovarajuća stručnost prožimaju sve sektore i razvojne odjele. Ova stručnost će biti nadopunjena specijalističkim znanjem Affalterbach Racing GmbH-a i primijenjena na ciljani način na koncepciju i razvoj budućih projekata. Na taj način se u najkraćem mogućem vremenu mogu stvoriti sinergijski učinci s različitim područjima razvoja AMG cestovnih vozila. Planirana je još dublja tehnološka razmjena u oba smjera.

Prvi projekt koji objedinjuje ovo veliko tehničko iskustvo je razvoj modela koji će naslijediti model Mercedes-AMG GT3. Ovaj novi koncept trebao bi nastaviti uspješnu priču AMG-ovog međunarodnog Customer Racing programa.

Nadolazeći GT3 trkaći automobil 'Made in Affalterbach' temelji se na derivatu Mercedes-AMG GT obitelji. Druga generacija modela AMG GT s dvoja vrata predstavljena je 2023. i od tada obitelj sportskih automobila stalno raste.

  • +15
Mercedes-AMG strateški reorganizira svoj GT Sport odjel Izvor: Promo fotografije / Autor: Mercedes-Benz AG

Bolje performanse i optimizirana voznost na trkaćim stazama

Peti član, Mercedes-AMG GT 63 PRO 4MATIC+ je nedavno proslavio svoju svjetsku premijeru u Brooklandsu (Engleska). Pokreće ga AMG 4,0-litreni V8 biturbo motor u ekspanzijskom stupnju sa 612 KS (450 kW) osigurava vrhunsku propulziju. Isporučuje 27 KS (20 kW) više nego u AMG GT 63.

Stručnjaci za motore iz Affalterbacha povećali su najveći okretni moment za 50 Nm na 850 Nm za još snažnije ubrzanje. Ovo povećanje performansi postignuto je prilagodbom upravljačke jedinice motora.

Mercedes-AMG GT 63 PRO 4MATIC+ Izvor: Promo fotografije / Autor: Mercedes-Benz AG

AMG GT 63 PRO impresionira svojim ukupnim performansama, posebno pri većim brzinama. AMG GT 63 PRO ubrzava od nule do 200 km/h za samo 10,9 sekundi (0,5 sekundi brže od AMG GT 63). Najveća brzina mu je 317 km/h.

Poput AMG-a, Affalterbach Racing GmbH će imati svoje sjedište u njemačkom Affalterbachu i blisko će surađivati ​​s timom Mercedes-AMG Motorsport, koji će i dalje biti odgovoran za cjelokupnu koordinaciju međunarodnih aktivnosti motorsporta.