KOMPAKTNI CROSSOVER

Nakon višemjesečnog skrivanja BMW pokazao X2 na fotografijama iz Hrvatske

26.10.2017 u 09:36

Bionic
Reading

SUV-ovi i crossoveri su trenutno najtraženija automobilska roba, a ovaj trend se ne bi trebao mijenjati još neko vrijeme. Svjesni su toga i u BMW-u, pa je sada pred nama X2

Baš kao i u slučaju ostalih parnih X-eva, i X2 je sportskija izvedba neparnog X-a, u ovom slučaju X1. No dok X4 i X6 izgledaju kao križanci SUV-a i, usudimo li se to reći, kupea, X2 izgleda kao pomalo predimenzionirani hatchback.

Nekako su Bavarci uspjeli postići da to izgleda dobro, što se ne može reći i za odluku o smještanju BMW-ovih logotipova na C-nosače.

Automobil će se u početku nuditi s dvije dizelske i jednom benzinskom opcijom, te s ručnim i automatskim mjenjačima s dvije spojke. Integralni pogon na sva četiri kotača također će biti dostupan.

Jedini benzinac je TwinPower 2.0 sDrive20i sa 192 KS i 280 Nm, dok su oba benzinca xDrive20d i xDrive25d također dvolitrena sa 190, odnosno 231 KS.

Cijene, zasad, nisu definirane, no to vas ne bi trebalo spriječiti da uživate u fotogaleriji i video isječku snimljenima na predivnim lokacijama u okolici Šibenika, te napuštenoj tvornici aluminija u Lozovcu.

  • +18
BMW X2 Izvor: Promo fotografije / Autor: BMW