noviteti

Ovo su Jeep Avenger 4xe i The North Face Edition: Hibridni pogonski sklop s 4x4 pogonom

28.10.2024 u 13:58

Bionic
Reading

Izdanje North Face, ograničeno na 4806 jedinica koje simboliziraju visinu Mont Blanca, kombinira izdržljive materijale, napredne tehnologije i jedinstvene elemente dizajna, odražavajući predanost istraživanju i ljepoti prirodnog krajolika

Jeep je u Europi uveo na tržište dugo očekivani Avenger 4xe i njegovo ekskluzivno izdanje The North Face. U Jeepu kažu kako su ova dva modela skrojena za suvremenog pustolova, pa ovo novo poglavlje u Jeepovom portfelju predstavlja značajan korak naprijed u strategiji elektrifikacije marke, a sve dok podržava Jeepove legendarne standarde sposobnosti.

Uz iznimnu pozornost posvećenu detaljima, Jeep Avenger 4xe spaja bezvremensku privlačnost Jeepovog dizajna i sposobnosti s održivijim pogonom na sve kotače i najsuvremenijom tehnologijom, pružajući iskustvo vožnje bez premca. Izdanje North Face podiže koncept istraživanja, utjelovljujući vrijednosti poštovanja prirode ključnih kupaca dok se doseže šira publika. Dizajneri Jeepa i The North Facea radili su kao tim tijekom posljednje dvije godine i spojili su različite, ali komplementarne perspektive i vještine, a zatim dodali puno strasti kako bi stvorili nešto što je doista jedinstveno i inovativno.

Jeep Avenger 4xe The North Face Edition Izvor: Promo fotografije / Autor: Jeep

Redefinirana održiva snaga

Nadovezujući se na uspjeh modela, Jeep Avenger 4xe trebao bi postati novo mjerilo u B-SUV segmentu, nudeći ekskluzivan dizajn, performanse i utjelovljujući Jeepovo bogato naslijeđe pogona na sve kotače. Obje izvedbe opremljene su revolucionarnim pogonskim sklopom koji uspostavlja novi standard za lagani dizajn i užitak u vožnji, besprijekorno spajajući off-road performanse s održivom mobilnošću.

Inovativni pogonski sklop Jeepa Avengera 4xe spaja hibridnu učinkovitost s vrhunskom AWD tehnologijom. U središtu je hibridni sustav od 48 V, sa snažnim 1,2-litrenim benzinskim turbo motorom snage 136 KS, uparen s dvostrukim električnim motorima od 21 kW (28,6 KS) koji se nalaze sprijeda i straga. Ova konfiguracija omogućuje pogon na sve kotače i uparen je sa 6-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom, što vozilu omogućuje vožnju u potpuno električnom načinu rada pri niskim brzinama.

Ova postavka osigurava sjajne performanse, pri čemu Avenger 4xe postiže maksimalnu izlaznu snagu od 136 KS i najveću brzinu od 194 km/h — 10 km/h brže od verzije e-Hybrid. Od 0 do 100 km/h ubrzava za samo 9,5 sekundi. Pogonski sklop 4xe ističe se kao najsnažniji u liniji Avenger hibrida, nudeći 36 KS i 25 Nm više okretnog momenta od e-Hybrid FWD, što rezultira snažnijim ubrzanjem i višom najvećom brzinom, uz zadržavanje samo blagog povećanja emisije CO2 . Ova ravnoteža snage i ekološke prihvatljivosti zaštitni je znak Jeepove predanosti održivosti, omogućujući vozačima da uživaju u impresivnim performansama bez žrtvovanja odgovornosti prema okolišu.

Osim sirove snage, sposobnosti Avengera 4xe dodatno su poboljšane njegovim izvrsnim performansama izvan ceste. Može se pohvaliti poboljšanim terenskim kutovima, dodatnih 10 mm razmaka od tla i dubinom gaženja vodene preprele do 400 mm, što ga čini robusnijim i svestranijim od modela s prednjim pogonom. Sposobnost pogona na sve kotače nudi vrhunsku trakciju na različitim terenima, osiguravajući da je Avenger 4xe spreman za svaku avanturu.

Jeep Avenger 4xe je dizajniran za osvajanje širokog spektra terena s lakoćom i samopouzdanjem, zahvaljujući svojim robusnim značajkama i naprednoj tehnologiji. Standardne M+S gume pružaju pouzdanu trakciju u različitim vremenskim uvjetima, dok su opcijske All Terrain 3PMSF gume dostupne za one koji traže bolje prianjanje na zahtjevnijim površinama.

Avenger 4xe može se pohvaliti optimiziranim kutovima izvan ceste, uključujući prilazni kut od 22°, pregibni kut od 21° i odlazni kut od 35°, zajedno s razmakom od tla od 210 mm. Ove značajke, zajedno s povećanim kapacitetom prelaženja vode, čine vozilo idealnim za avanturiste spremne istražiti najsurovije terene. Ključna komponenta snage Avengera 4xe je 22,7:1 reduktor na stražnjoj osovini, koji isporučuje izvanredan okretni moment stražnjih kotača od 1900 Nm, osiguravajući iznimnu trakciju čak i na strmim, zahtjevnim površinama. Vozilo može svladati nagibe do 40 posto na teškom terenu kao što je šljunak i održavati do 20 posto trakcije kada prednja osovina ima malo ili nimalo prianjanja.

Opremljen inteligentnim sustavom pogona na sve kotače, Avenger 4xe osigurava da su mogućnosti 4x4 spremno dostupne kada su potrebne. Ovisno o odabranom načinu vožnje, pri niskim brzinama (između -30 i +30 km/h), održava se trajna vučna sila na sva četiri kotača uz omjer okretnog momenta 50:50. Pri srednjim brzinama (30 do 90 km/h), pogon stražnje osovine uključuje se samo kada je to potrebno, dok se pri velikim brzinama (iznad 90 km/h) stražnji e-motor odvaja od osovine radi optimizacije potrošnje goriva.

Sustav Selec-Terrain omogućuje vozačima prebacivanje između načina rada prilagođenih specifičnim uvjetima vožnje: Automatski, pružajući pogon na sve kotače samo kada je to potrebno, balansirajući performanse i dopuštajući električnu vožnju do 1 km u EV ispod 30 km/h; Snijeg, poboljšava trakciju i stabilnost i osigurava sigurnost tijekom zimskih putovanja; Sand & Mud, za neravne terene, sa specifičnim prijenosnim omjerima i kontrolom trakcije za održavanje prianjanja; Sport, oslobađanje punog potencijala sustava 4xe, uključujući funkciju E-boost za okretni moment na stražnjim kotačima za postizanje bržeg ubrzanja.

Avenger 4xe također uključuje Jeepov ekskluzivni sustav stražnjeg ovjesa Multilink, značajku koja se obično nalazi na većim vozilima. Ovaj inovativni sustav značajno poboljšava artikulaciju stražnje osovine, što rezultira glatkijom vožnjom na neravnim cestama i pruža vrhunsku udobnost na zahtjevnom terenu.

Jeep Avenger 4xe The North Face Limited Edition

Jeep Avenger 4xe The North Face Edition, nastao suradnjom dviju legendarnih marki, nalazi se na vrhuncu asortimana Jeep Avenger. Ovo vrlo ekskluzivno vozilo podiže potencijal Avengera na nove visine, nudeći savršenu sinergiju između Jeepove ikonske off-road ostavštine i stručnosti The North Facea u istraživanju na otvorenom. Zajedno su izradili proizvod koji obuhvaća prirodnu prirodu i redefinira koncept istraživanja, zalažući se za elektrificiranu mobilnost. Ova jedinstvena konfiguracija služi kao počast prirodnom svijetu, utjelovljujući zajedničke temeljne vrijednosti obje marke i predanost avanturi i ekološkoj odgovornosti.

Jeep Avenger 4xe The North Face Edition na terenskom poligonu Izvor: Promo fotografije / Autor: Jeep

Izdanje North Face odražava izvrsnost koju predstavljaju i Jeep i The North Face, spajajući njihove prepoznatljive elemente u proizvodu koji savršeno sažima filozofiju održivog istraživanja.

Priroda, a posebno planine, služe kao primarni izvor inspiracije za ovo partnerstvo. Vozilo će biti proizvedeno u ograničenoj seriji od 4806 primjeraka, što je simboličan broj koji odražava visinu Mont Blanca, najviše planine u Europi. Dizajn Avengera 4xe odražava dramatične oblike i značajke ovog kultnog vrha, odajući počast snazi ​​i eleganciji planinskog krajolika. Ova pažnja posvećena detaljima nadilazi samo vozilo. Jeep i The North Face također su kreirali namjenski komplet dobrodošlice – The North Face Explore Pack – uključujući šator, sportsku torbu i bocu za vodu, sve ukrašeno logotipovima brendova. Prepoznatljiva Summit Gold boja kompleta, posveta legendarnoj nijansi The North Facea, osebujna je i prepoznatljiva značajka tijekom cijele suradnje.

Summit Gold također igra istaknutu ulogu u dizajnu eksterijera vozila, nadopunjujući njegovu paletu oluje, vulkana i snijega inspiriranu prirodom. Ovi neutralni mimetički tonovi, strateški dizajnirani da se besprijekorno stapaju s prirodnim okolišem, poboljšani su profinjenim akcentima, kao što su 17-colni crni aluminijski naplatci sa zlatnim detaljima, prepoznatljiva Jeepova rešetka sa sedam utora s topografskim linijama i sjajnim crnim prstenovima te Summit Gold zaštitni umetak za klizne ploče.

Antirefleksna naljepnica na poklopcu, još jedan funkcionalni i estetski dodatak, nosi zlatnu boju Summit i logotip The North Face, vizualno spajajući identitete dviju marki u snažnoj počasti njihovom zajedničkom etosu istraživanja.

Iznutra, kabina je također slavlje prirodnog svijeta. Kontrolna ploča uključuje topografske linije, sa siluetom Mont Blanca i natpisom One of 4806 ponosno prikazanim ispod logotipa Avengera, naglašavajući povezanost ograničene serije s visinom vrha. Prilagođene podne prostirke dizajnirane su s 3D planinskim lancima, nudeći putnicima doslovno uporište u prirodi.

Sjedala, pravi zaštitni znak ove suradnje, izrađena su od izdržljivih materijala koji se mogu prati i naglašena Summit Gold obrisima. Također uključuju ekskluzivan detalj dizajna koji odjekuje poznatim pufer jaknama The North Facea, zajedno s elastičnim trakama na naslonima sjedala, koje podsjećaju na one na ruksacima The North Facea. Nasloni sjedala imaju logotip marke, nepogrešiv znak za opremu za van, koja je postala potpis The North Face, jer je to jedini položaj vidljiv kada se sportaš penje.

Dodajući osjećaj ekskluzivnosti i praktičnosti, Avenger 4xe The North Face Edition uključuje niz naprednih značajki kao što su višebojna ambijentalna rasvjeta, navigacijski sustav, grijano vjetrobransko staklo za avanture po hladnom vremenu i grijana prednja sjedala za udobnost tijekom zimske ekspedicije. Funkcionalne značajke vozila dodatno naglašavaju njegovu modernu sposobnost, s pasivnim ulaskom i električnim podiznim vratima bez ruku, što olakšava punjenje opreme i odlazak u sljedeću avanturu.

  • +59
Jeep Avenger 4xe i The North Face Edition Izvor: Promo fotografije / Autor: Jeep

Uplandov jedinstveni dizajn

U modelu Jeep Avenger 4xe Upland, Jeep je dizajnirao svaki aspekt vozila kako bi utjelovio otpornost i avanturu. Vanjski izgled privlači pažnju svojim robusnim nadogradnjama, uključujući redizajnirana svjetla za maglu koja su postavljena više i dalje prema van, poboljšavajući vidljivost u zahtjevnim noćnim uvjetima vožnje. Krovni nosači i stražnja kuka za vuču praktični su dodaci, koji poboljšavaju i sposobnost vozila i njegovu robusnu, avanturističku estetiku. Prednji i stražnji branik, izrađeni od materijala u boji kalupa sa završnom obradom protiv ogrebotina, osiguravaju da Avenger zadrži svoju izdržljivost i netaknuti izgled čak i u teškim uvjetima. Prednji branik je posebno vrijedan pažnje, s izloženim dizajnom kotača koji nudi poboljšanu sigurnost na stjenovitom terenu, dok njegova uzdignuta i istaknuta obloga štiti kritične elemente poput registarske pločice od udara.

Kako bi se dodatno naglasio njegov robusni karakter, prednja donja maska ​​i radar zaštićeni su ojačanim odbojnicima, povećavajući robusnost vozila u terenskim okruženjima. Dodatno, nova opcijska naljepnica haube dodaje i stil i funkciju smanjujući odsjaj sunca, što olakšava navigaciju u svijetlim uvjetima. Sa svojim upečatljivim zelenim detaljima, 17-colnim crnim aluminijskim kotačima, potpunim LED reflektorskim prednjim svjetlima, ručkama na vratima u boji karoserije i srebrnim zaštitnim pločama, model Upland nudi odvažnu, ali profinjenu estetiku koja ga izdvaja od ostalih SUV vozila.

Iznutra, Avenger 4xe Upland ima kabinu dizajniranu da bude jednako funkcionalna koliko i udobna, savršena za avanturiste. Sjedala su izrađena od vrlo izdržljivih i perivih materijala, nudeći dvostruko veću otpornost od standardnih tkanina. Ovaj praktičan izbor čini interijer ne samo elegantnim, već i savršenim za one koji vole vani, osiguravajući da kabina ostane u izvrsnom stanju unatoč čestoj izloženosti prljavštini i vodi. Profinjena unutrašnjost također uključuje crnu oblogu krova i srebrnu armaturnu ploču s namjenskim logotipom 4xe, dodajući dašak sofisticiranosti robusnom dizajnu. Upravljač od sintetičke kože, zajedno s automatskim odabirom kontrole klime, osigurava da je svaka vožnja udobna i prilagođena potrebama putnika.

Osim udobnosti, Avenger 4xe Upland opremljen je impresivnim nizom naprednih tehnologija i značajki pomoći vozaču koje podižu iskustvo vožnje. Zaslon radija od 10,25" i odgovarajući digitalni klaster od 10,25" nude besprijekornu integraciju infotainmenta i podataka o vožnji, pružajući moderno, povezano iskustvo vožnje.

Adaptivni tempomat poboljšava vožnju autocestom automatskim prilagođavanjem brzine vozila kako bi se održala sigurna udaljenost od drugih automobila.

Na zavojitim ili planinskim cestama, značajke poput Hill Descent Control pružaju dodatno povjerenje, pri čemu potonja osigurava glatke i kontrolirane nizbrdice na strmim padinama. Za one koji se kreću u prometnim urbanim sredinama, stražnja kamera od 180° nudi perspektivu 'pogleda dronom', čineći parkiranje i manevriranje lakšim i sigurnijim. Što se tiče povezivosti, Telematic Box i Connected Services omogućuju vozačima da ostanu informirani i kontroliraju funkcije vozila putem pametnog telefona, dodajući pogodnost svakodnevnom iskustvu vožnje.

Promišljeno uključivanje retrovizora s automatskim zatamnjivanjem smanjuje odsjaj drugih vozila noću, dok automatska duga svjetla prilagođavaju svjetlinu na temelju uvjeta na cesti i nadolazećeg prometa. Nadalje, električna parkirna kočnica nudi praktičnost modernog kočionog sustava koji zahtijeva minimalan napor, a pokretanje bez ključa omogućuje jednostavno korištenje za zaposlene vozače u pokretu.