John Cooper Works

Ovo su novi MINI JCW i MINI JCW kabriolet: Kombinacija performansi s individualnim stilom

25.10.2024 u 10:15

Bionic
Reading

S izlaznom snagom od 170 kW/231 KS, naglašena agilna upravljivost i tehnologija pogona i šasije razvijena s trkaćim iskustvom obećavaju izvanrednu zabavu u vožnji. MINI JCW postiže 250 km/h, a MINI JCW kabriolet 245 km/h

S impresivnim voznim karakteristikama i legendarnim go-kart osjećajem, novi MINI-jevi modeli vrhunskih performansi nastavljaju nasljeđe trkaće legende Johna Coopera. Četverocilindrični TwinPower Turbo benzinski motor s dvije litre obujma naglašava snažan sportski duh novih modela MINI John Cooper Works.

231 KS (170 kW) snage s 380 Nm maksimalnog okretnog momenta dostupno je u oba modela MINI John Cooper Works (potrošnja goriva kombinirana: 6,8 – 6,5 l/100 km; kombinirana emisija CO2: 154 – 147 g/km prema WLTP) kao i u kabriolet modelu MINI John Cooper Works Convertible (kombinirana potrošnja goriva: 7,1 – 6,8/100 km; kombinirane emisije CO2: 161 – 155 g/km prema WLTP-u) i pružaju iznimno sportsku zabavu u vožnji.

To omogućuje modelima MINI John Cooper Works 6,1 s i MINI John Cooper Works kabriolet 6,4 s ubrzanje od 0 do 100 km/h. MINI John Cooper Works postiže 250 km/h, a MINI John Cooper Works kabriolet 245 km/h.

MINI John Cooper Works Izvor: Promo fotografije / Autor: MINI

Sportski automatski mjenjač s dvostrukom spojkom omogućuje brzu promjenu stupnjeva prijenosa za dinamično ubrzanje. Korištenjem dvije poluge mjenjača s lijeve i desne strane upravljača, karakter motorsporta novih modela MINI John Cooper Works može se doživjeti posebno intenzivno.

Specifične postavke ovjesa jamče osjećaj go-karta u kombinaciji s agilnim upravljanjem. Kočioni sustav u Chilli crvenoj boji s JCW logom osigurava precizno i ​​sigurno kočenje čak i u zahtjevnim situacijama u vožnji.

Marku MINI oblikovala je strast za vrhunskom izvedbom nekada i sada. Samo ove godine, na utrci 24- sata Nürburgringa, prototip temeljen na novom MINI John Cooper Works je pobijedio u svojoj klasi.

Puristički dizajn za izvedbu punu karaktera

Velika osmerokutna prednja rešetka u crnoj boji visokog sjaja s trobojnim logotipom John Cooper Works i širokim otvorima za zrak dominira pogledom sprijeda novih modela MINI John Cooper Works. Za optimalnu kontrolu temperature motora i poboljšanu aerodinamiku, tu su dodatni otvori za zrak s okomitim reflektorima u crvenoj boji.

Opcijske crvene ili crne pruge na poklopcu motora s crnim MINI logom naglašavaju sportski dizajn s trkaćom tradicijom. MINI LED prednja svjetla s horizontalnim JCW specifičnim dnevnim svjetlima čine prepoznatljiv izgled. Pogled straga karakteriziraju aerodinamički oblikovan stražnji spojler i crni stražnji difuzor.

Središnje postavljena ispušna cijev dodatno naglašava živahni karakter agregata. Ekskluzivni dizajni naplataka u veličinama od 17 i 18 cola (dimenzije guma 215/40R18) zaokružuju iznimno sportski vanjski dizajn.

MINI John Cooper Works Convertible Izvor: Promo fotografije / Autor: MINI

Jedanaest izražajnih boja karoserije za novi MINI John Cooper Works po želji se može naglasiti kontrastnim krovom i poklopcima retrovizora u bojama Chili Red crvena ili Jetblack crna. Za MINI John Cooper Works Cabrio dostupna je i ekskluzivna vanjska boja bakreno sive boje.

Meki krov dostupan je u crnoj boji ili s kontrastnim sivim Union Jack uzorkom. Potpuno se uvlači u samo 18 sekundi pri brzinama do 30 km/h, omogućujući zabavu u vožnji na otvorenom. Prekidač se može koristiti za otvaranje mekog krova za 40 cm pri bilo kojoj brzini poput kliznog krova. Deflektor vjetra smanjuje neželjene turbulencije zraka i buku vjetra tijekom vožnje i može se lako zaključati na mjestu iza vozačevog i suvozačevog sjedala.

  • +51
MINI John Cooper Works i MINI John Cooper Works Convertible Izvor: Promo fotografije / Autor: MINI

Interijer inspiriran utrkama

Puristički dizajn interijera temelji se na tipičnoj JCW shemi boja crvene i crne. JCW sportska sjedala pružaju čvrstu potporu dinamičnoj vožnji. Sjedala su presvučena crnom umjetnom kožom s raznobojnom pletenom tkaninom na ramenima i crvenim šavovima.

JCW sportski upravljač s tekstilnim žbicama i ručicama za mjenjač pruža preciznu kontrolu u svim situacijama u vožnji. Pletena površina na armaturnoj ploči donosi trkaću povijest MINI John Cooper Works u kokpit sa svojim crnim i crvenim uzorkom. Emocionalno iskustvo vožnje pojačano je ekskluzivnim zvučnim sustavom Harman Kardon kao standardnom opremom.

Jasno dizajniran kokpit strukturiran je JCW sportskim upravljačem, OLED zaslonom visoke rezolucije i tipičnom MINI preklopnom polugom. S promjerom od 240 mm, novi središnji instrument s visokokvalitetnom staklenom površinom pruža relevantne informacije u bilo kojem trenutku i njime vozač i suvozač mogu jednostavno upravljati.

Dodatne opcije za postavke klime, medija, telefona i navigacije mogu se kontrolirati dodirom ili glasom. To stvara dodatni prostor u središnjoj konzoli za pohranu na kojoj se pametni telefoni mogu puniti putem bežičnog punjenja.

Način rada 'Go-Kart' savršeno odgovara novim modelima John Cooper Works. Uz ovaj MINI Experience Mode, atmosfera u kokpitu potpuno je prilagođena performansama i duhu motorsporta. U ovom načinu rada zaslon prikazuje vozaču ne samo brzinu, već i druge podatke vezane uz performanse kao što su okretni moment, snaga u kW i trenutna g-sila.

Sveobuhvatni sustavi pomoći za sigurnu vožnju

Napredni sustavi pomoći u MINI John Cooper Works i MINI John Cooper Works Cabriolet podržava vozača u širokom rasponu prometnih situacija. Dvanaest ultrazvučnih senzora i četiri kamere za surround pogled omogućuju digitalnim sustavima pomoći da samostalno preuzmu ponavljajuće manevre u vožnji. Na primjer, automatska kontrola brzine i udaljenosti olakšava gradsku vožnju.

MINI John Cooper Works modeli Izvor: Promo fotografije / Autor: MINI

Pri većim brzinama, Driving Assistant Plus može pomoći vozaču pri upravljanju i zadržavanju vozne trake. Novodizajnirana MINI navigacija olakšava orijentaciju zahvaljujući 3D vizualizaciji i proširenom prikazu. Prikaz trenutne prometne situacije na virtualnoj karti, informacije o parkiralištima uključujući mogućnosti digitalnog plaćanja i još mnogo toga olakšavaju istraživanje novih mjesta.

MINI John Cooper Works obitelj Izvor: Promo fotografije / Autor: MINI

Parking Assistant Plus može čak pronaći parkirno mjesto za vas. Ovako opremljeni, modeli MINI John Cooper Works spajaju dinamičnu zabavu u vožnji sa sigurnom udobnošću i pružaju posebne emocije u svakom trenutku.