Goodwood Festival of Speed

Predstavljen Polestar Concept BST: Švedska tvrtka električnih premium automobila pokazala zadivljujući roadster

12.07.2024 u 08:48

Bionic
Reading

Aerodinamički optimiziran poklopac motora uokviren je agresivnim prednjim razdjelnikom. Ima prilagođenu karoseriju s mišićavim proširenim lukovima, ekstra širokim tragom kotača i 22-colnim kovanim aluminijskim kotačima

Polestar, švedska tvrtka potpuno električnih premium automobila, je na Festivalu brzine u Goodwoodu prikazala svoju proširenu ponudu modela s novim električnim SUV-ovima Polestar 3 i Polestar 4 (SUV Coupe) koji se pridružuju modelu Polestar 2.

Najnovija zvijezda je sada Polestar Concept BST koncept električnog roadstera, koji ima svoj globalni debi na poznatom automobilističkom festivalu. Polestar 6 Concept je ujedno imao i svoju dinamičku premijeru.

Inače, osnovan od strane Volvo Car AB-a (zajedno sa svojim podružnicama, 'Volvo Cars') i Zhejiang Geely Holding Group Co., Ltd ('Geely'), 2017., Polestar uživa specifične tehnološke i inženjerske sinergije s Volvo Cars-om i prednosti od značajnih ekonomija razmjera kao rezultat toga.

Thomas Ingenlath, izvršni direktor Polestara, je ovom prilikom rekao: 'Sada smo marka s tri modela u proizvodnji, sjajno je vidjeti ih ovdje zajedno po prvi put na globalnom događaju. Festival brzine u Goodwoodu pun je najuzbudljivijih automobila i najentuzijastičnije publike, pa je savršeno mjesto za nas da najavimo naš Polestar Concept BST.'

'Ovaj automobil je demonstracija koliko daleko možemo pogurati našu marku performansi - Polestar je porastao na 11, ako hoćete - i demonstracija kako bismo mogli primijeniti BST formulu na našu liniju u budućnosti.'

Tehničke karakteristike

Najavljen kao koncept još 2022. godine, kabriolet s tvrdim krovom bit će izgrađen na Polestarovoj aluminijskoj platformi izrađenoj po mjeri. Razvijen unutar tvrtke, sadržavat će 800-voltnu električnu arhitekturu visokih performansi već potvrđenu za Polestar 5. To uključuje izlaznu snagu do 650 kW (884 KS) i 900 Nm iz dvostrukog pogonskog sklopa motora, ciljano ubrzanje od 0-100 km/h od 3,2 s i najveću brzinu od 250 km/h.

Polestar Concept BST: Sve što trebate znati Izvor: Promo fotografije / Autor: Polestar

Polestar Concept BST ima prilagođenu karoseriju, dovršenu klasičnom motorsport srebrnom bojom, s mišićavim proširenim lukovima, ekstra širokim tragom i 22-colnim kovanim aluminijskim kotačima. Aerodinamički optimiziran poklopac motora, s jedinstvenim ventiliranim dizajnom, uokviren je agresivnim prednjim razdjelnikom. Tema motorsporta nastavlja se straga s ekstremnim stražnjim krilom i dizajnom koji je upotpunjen posebnom grafikom inspiriranom trkaćim bojama.

  • +23
Polestar Concept BST Izvor: Promo fotografije / Autor: Polestar

Polestar 6 Concept, smješten u paddocku, demonstrirati će se vozeći se uz brdo dugo 1,2 milje (cca. 1,92 km) pred publikom festivala. Projektiran zajedno s Polestarom 5 i korištenjem prilagođene aluminijske platforme Polestar Performance Architecture (PPA), Polestar 6 će predstavljati vrhunac trenutne Polestar linije.

Na glavnom štandu Polestara konceptu BST pridružuju se Polestar 2 i dva nova luksuzna električna SUV vozila Polestar 3 i Polestar 4. Electric Avenue ove godine ugošćuje Polestar 4, a zainteresirani mogu sami iskusiti Polestar modele na testnoj vožnji uz Molecomb driveu unutar poznatog imanja Goodwood prijavom na štandu.

Polestar 3 i Polestar 4 dostupni su za narudžbu, a probne vožnje Polestara 3 su u tijeku, a Polestar 4 mjesta počinju uskoro.