PREMIJERA

Škoda pokazala novi Superb Sportline: Atraktivni crni sportski elementi dizajna i niz posebne opreme

29.08.2024 u 11:43

Bionic
Reading

Ovom opremom se novi Superb u obje karoserijske izvedbe može upariti s bilo kojim motorom iz linije: četverocilindričnim 1.5 TSI od 150 KS (110 kW), turbo 2.0 TDI sa 150 KS (110 kW) ili 193 KS (142 kW) ili benzinskim 2.0 TSI s 265 KS (195 kW)

Kao što je i najavila Škoda je liniji novog Superba dodala i razimu opreme Sportline. Ova verzija nastavlja tradiciju sportskih razina opreme za automobile Škoda: zadržava sve najbolje značajke osnovnog modela, posebno njegovu prostranost i detalje Simply Clever, ali dodaje jedinstvene elemente dizajna i širi raspon opreme.

Da podsjetimo, mi smo u Autozoni već vozili obje karoserijske izvedbe četvte generacije Superba: Laurin&Klement 2.0 TDI DSG limuzinu i karavansku Combi verziju na dinamičkoj premijeri u Lisabonu u ožujku.

Sportska elegancija

Dizajnerski detalji u sjajnoj crnoj klasična su značajka Škodinog sportskog dizajna. Naravno, oni se mogu pronaći na novom Superb Sportlineu, gdje poboljšavaju sportski izgled automobila. Okvir rešetke hladnjaka, okviri prozora, poklopci vanjskih retrovizora, elementi u prednjem braniku specifični za ovu razinu opreme, linija u stražnjem difuzoru i neki detalji u pojedinačnim varijantama karoserije, svi su završeni u sjajnoj crnoj boji. Dok se Superb Sportline Combi karavanska verzija može pohvaliti crnim krovnim nosačima, hatchback ili limuzina ima crnu traku na difuzoru vrata prtljažnika.

Škoda Superb Sportline Izvor: Promo fotografije / Autor: Škoda

Dinamičan izgled automobila pojačan je paketom SunSet, koji donosi zatamnjivanje stakala na stražnjem dijelu B-stupa. Kotači su još jedan sportski element – ​​18-colni polirani antracit Vela kotači s mat crnim aerodinamičkim presvlakama dolaze kao standard, ali u ponudi se može birati između dva 19-colna kotača: Aniara sa srebrnim naplatcima i ponovno crnim aerodinamičkim naplatcima te potpuno crni Torcular kotači. Sve zaokružuju novi logotipi Sportline na prednjim blatobranima i crni natpis Škoda na stražnjem kraju.

  • +2
Škoda Superb Sportline Izvor: Promo fotografije / Autor: Škoda

Više od obilja prostora

Sportski dojam također je vidljiv u tradicionalno prostranoj unutrašnjosti, s dominantnim karakteristikama prednjih sportskih sjedala s integriranim naslonom za glavu, električnim kontrolama i ručno podesivom duljinom sjedala. Suedia Sport Design Selection uključuje prednja sportska sjedala presvučena Suedia materijalom, koja dolaze s funkcijom masaže i grijanja. Opcijski Suite Sport Design Selection ima ergonomska sjedala s AGR certifikatom presvučena kombinacijom kože i umjetne kože s perforacijom koja dodaje ventilaciju funkciji masaže i grijanja.

Postoje mnogi drugi sportski detalji koji se mogu pronaći unutar automobila. Obloga krova je ponovno crna, na primjer, dok ukrasne trake na armaturnoj ploči i na vratima imaju karbonski efekt. Pedale su dobile čelične poklopce. A ispred vozača nalazi se trokraki sportski upravljač presvučen kožom s crnim šavovima i logotipom Sportline. Ugođaj interijera pojačan je podesivim ambijentalnim osvjetljenjem.

Vrhunska oprema i tehnika

Superb Sportline kupcima također nudi izvrsnu opremu. Sportski koncept automobila pojačan je sportskim podvozjem, postavljenim 15 mm niže nego u ostatku serije Superb, i progresivnim upravljanjem kao standardom, dok je napredno podvozje DCC Sport dostupno kao opcija.

LED Matrix prednja svjetla standardno dolaze sprijeda, dok su LED svjetla s animiranim pokazivačima smjera standardna oprema straga. Još jedna primamljiva značajka je KESSY Advanced, rješenje za ulazak bez ključa koje sada može automatski zaključati i otključati automobil. Novo je i osvjetljenje kvake.

Superb Sportline s ovom opremom može se upariti s bilo kojim motorom iz raspona modela: četverocilindričnim 1.5 TSI od 150 KS (110 kW), turbo 2.0 TDI sa od 150 KS (110 kW) ili 193 KS (142 kW) ili benzinskim 2.0 TSI koji daje 265 (195 kW).