uoči premijere

smart uskoro predstavlja potpuno novi model #5: Za avanturiste tu je već i posebna kolekcija

19.08.2024 u 13:51

Bionic
Reading

Novi smart #5 je simbol prvog prodora kinesko-njemačke marke u arenu vrhunskih SUV vozila srednje veličine, nadilazeći svoje urbane granice u novi svijet avanture na otvorenom

smart, marka sada potpuno električnih automobila sprema se službeno predstaviti svijetu najnovijeg člana svoje nove generacije obitelji vozila, smart #5. Svjetska premijera potpno novog modela će biti održana 28. kolovoza u Australiji.

Zasad imamo samo kamuflažne slike novog modela #5, kao i prilićno vjerne skice. No u skladu s filozofijom dizajna 'ljubav, čisto, neočekivano' i crpeći inspiraciju iz dizajna #5 usmjerenog na vanjštinu, dizajneri Mercedes-Benza su već izradili kolekciju 'Avanturers' Collection', dodatno naglašavajući osobnost vozila.

Iako je ova kolekcija najvaljena serijom crteža prilično je jasno u kom smjeru razmišlaju dizajneri smarta.

Zbirka avanturista: otvorite svoj um za pametno iskustvo na otvorenom

Svaki element Adventurers’ Collection izaziva osjećaj vrhunskog dizajna bez ugrožavanja sigurnosti ili performansi vozila. Aerodinamički aspekti kao što su zaobljeni uglovi i perforirani dizajni smanjuju otpor vjetra i buku, osiguravajući avanturističkim istraživanjima s povjerenjem i udobnošću.

Inspiriran Smartovim dizajnom konceptnih automobila, integrirani krovni nosač ima zakošene kutove i vrlo futuristički izgled, a uključuje oblik 'X'. Njegov modularni dizajn omogućuje fleksibilnost i buduće nadogradnje, dok dvoslojna struktura koja se može ukloniti ostavlja prostor za smještaj dodatnog tereta kako bi se osigurala svestranost i spremnost za svako putovanje.

Ponašajući sofisticiranost dizajna Mercedes-Benza, bočne stepenice su dizajnirane da poboljšaju i lak pristup i osjećaj mišićavosti vozila. Elegantno dizajnirana bočna torba pričvršćena na stražnjem gornjem lijevom dijelu vozila zaokružena je ultra-elegantnim i modernim dizajnom, odražavajući trendovsku estetiku smarta.

  • +12
smart #5 - uoči premijere Izvor: Promo fotografije / Autor: smart

Uključujući razigrane dizajnerske elemente, bočne ljestve za pristup krovu smještene su na stražnjem gornjem desnom dijelu vozila i izrađene su sa zaobljenim kutovima i nelinearnim površinama, u skladu s cjelokupnim elegantnim dizajnerskim jezikom obitelji smart. U međuvremenu, zaštita podvozja donosi veću razinu povjerenja u svaku avanturu.

Uzbudljiva svjetska premijera odvažnog i kutijastog smarta #5 održat će se 28. kolovoza u Australiji. Odabir lokacije naglašava smartovu predanost istraživanju novih teritorija, kako geografski tako i u automobilskom dizajnu.