PONUDA POSLOVA

Četiri posla za one koji se ne boje stresa

07.08.2014 u 15:12

Bionic
Reading

Kada bi vam neki kolega ukrao ideju ne biste se ustručavali popričati s njim? Zapravo, možete se nositi s bilo kojom situacijom u kojoj će se sigurno pojaviti sukob ili stres? Ovo su samo neka od zanimanja za ljude koji se znaju nositi sa stresom na poslu. Provjerite koje bi vama najviše odgovaralo

Kuhar ili šef kuhinje

Upravljanje kuhinjskim osobljem, planiranje i priprema hrane. Uglavnom rade u malenim prostorima s mnogo interakcije te u ubrzanom radnom okruženju. Kako se meni dnevno mijenja, slično je ponekad i s osobljem. Osim toga, znamo da je gost uvijek u pravu, čak i kada se žali na tanjur u koji je uloženo puno truda i muke. Ne možete li podnijeti 'usijanu atmosferu', kuhinja sigurno nije mjesto za vas.

Prosječna plaća kuhara, prema podacima servisa MojaPlaća, iznosi 4.410 kuna, a šefa kuhinje 7.099 kuna.

Blue Waves Resort u Malinskoj traži osobu za radno mjesto kuhar a la carte (m/ž), koji će osiguravati visoku razinu kvalitete hrane i aktivno sudjelovati u procesu pripreme i kuhanja. Uz adekvatnu stručnu naobrazbu potrebne su vam dvije godine radnog iskustva na istim ili sličnim poslovima te iskustvo u radu s buffet obrocima. Međunarodno radno iskustvo je poželjno, ali nije neophodno.

Stručnjak za upravljanje ljudskim potencijalima

HR stručnjaci regrutiraju, analiziraju, intervjuiraju i raspoređuju ljude u tvrtkama. Naravno, to nije sve što rade. Ipak, najpoznatiji su po svojoj ulozi rješavanja sukoba među zaposlenicima ili vještom balansiranju između politike vodstva tvrtke i očekivanja zaposlenika.

Na dnevnoj bazi to znači rješavanje nesporazuma, sukoba, komunikaciju sa zaposlenicima koji su dobili otkaz i sl. Pravi HR profesionalac u svim tim situacijama ostaje smiren i profesionalan do kraja.

Prosječna plaća stručnjaka za upravljanje ljudskim potencijalima iznosi 8.456 kuna.

Imate li tri do pet godina radnog iskustva, završen studij ekonomije i 'poduzetnički duh', prijavite se na oglas za voditelja ljudskih potencijala/prokurista (m/ž) za rad u Zagrebu. Vaš posao će biti pronalaženje odgovarajućih kandidata za obavljanje posla njegovatelja starijih osoba u Njemačkoj.

Medicinske sestre

Osim osiguranja zdravstvene skrbi pacijentima, medicinske sestre nerijetko pružaju emocionalnu potporu članovima obitelji hospitalizirane osobe. Moraju znati utješiti ili razvedriti pacijente, a sposobnost kontrole gotovo kaotičnih svakodnevnih situacija je nužna. Emocije su svakodnevno prisutne.

Prosječna plaća medicinske sestre u Hrvatskoj iznosi 4.783 kune.

Ustanova za zdravstvenu njegu i rehabilitaciju u kući iz Županje traži medicinsku sestru/medicinskog tehničara (m/ž). Poslodavac nudi rad na određeno vrijeme, a kandidat mora imati srednju stručnu spremu te posjedovati vozačku dozvolu.

Sportski trener

Natjecateljski duh, kažnjavanje neposluha i sukobi ovdje su često prisutni. Sportaši, treneri, navijači – svi imaju pravo na mišljenje o tome je li rezultat na natjecanju mogao biti bolji. Ostati hladne glave u ovom je poslu vrlo važno.

Prosječna plaća voditelja sportskog programa je 4.165 kuna.

DV Čigra iz Zagreba traži voditelja sportskog programa (m/ž) koji će planirati, osmišljavati i provoditi sportski program za djecu predškolske dobi. Poželjno je da kandidat ima iskustvo u radu s djecom predškolskog uzrasta te dvije godine radnog iskustva.

Čak i najkvalitetnije radno iskustvo može 'pasti u vodu', ako ga ne znate kvalitetno prezentirati poslodavcu. Kako se to ne bi dogodilo, redovito provjeravajte i ažurirajte svoj životopis, a po potrebi ga prilagođavajte konkretnom oglasu na koji se prijavljujete. Evo nekoliko pravila koja će vam da napravite odličan životopis.