Zagrebački ugostitelji užurbano se pripremaju za ponovno otvaranje kafića i terasa u ponedjeljak
Otvaranje kafića i restorana dio je mjera popuštanja koje stupaju na snagu 11. svibnja. HZJZ je u četvrtak objavio detaljna pravila pod kojim će kafići i restorani moći raditi. Naglasak je na osiguranju fizičkog razmaka među posjetiteljima te između posjetitelja i zaposlenika.
Da hrvatski građani s nestrpljenjem očekuju otvaranje kafića i restorana svjedoči istraživanje agencije Hendal i tvrtke Franck prema kojem će ih 47 posto već u prvom tjednu otvaranja posjetiti kafić kako bi popili svoje omiljeno piće.
Kada se otvore, u kafićima će se najviše pripremati kava. Naime, napitak koji će većina (71 posto) prvo naručiti bit će upravo kava, a 57 posto njih voljelo bi je popiti s prijateljima te s partnerom ili partnericom (32 posto), uz strogo pridržavanje mjera i uputa Stožera.