Blaž Pavičić

Poznato na čijoj je jahti 'četiri do pet dana' bio Zdravko Marić, poduzetnik poručuje: Mi se družimo cijele godine, nema tu nikakve fame

18.08.2021 u 15:09

Bionic
Reading

Blaž Pavičić, doznaje Jutarnji list, prijatelj je Zdravka Marića, potpredsjednika Vlade i ministra financija koji je na njegovoj jahti proveo nekoliko dana tijekom svog godišnjeg odmora

Poduzetnik, vlasnik ili suvlasnik nekoliko uspješnih obiteljskih tvrtki odlučio je sam progovoriti za Jutarnji list o ljetovanju s ministrom financija, zbog kojeg je i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo predmet.

Pavičić, koji se u svojim firmama bavi opskrbom brodova, nekretninama i maloprodajom poznatih brendova odjeće, najpoznatiji je kao jedan od četvero investitora u novi šoping centar koji će se uskoro otvoriti u zagrebačkom naselju Špansko.

'Kao što je Zdravko već rekao, mi smo dugogodišnji prijatelji koji se druže ne samo ljeti, nego i tijekom godine i on je s obitelji došao na jahtu u vlasništvu moje obitelji. Tu nema nikakve fame, naše tvrtke nikada nisu radile s HBOR-om, nemamo nikakvih poreznih dugova, niti obročnih otplata prema državi po bilo kojoj osnovi', tvrdi Pavičić.

Na naše pitanje rade li njegove tvrtke s državom te da pojasni koncesiju koju jedna od njegovih firmi ima u Luci Rijeka, Pavičić kaže da koncesije spadaju pod Ministarstvo mora, a ne pod ingerenciju ministra Marića, te da opskrbu brodova za koje je potrebna koncesija rade unazad 20-ak godina, dok je ministar još vjerojatno bio na fakultetu.

'Nismo imali nikakve reprograme dugova niti otpise, tako da tu nema ništa sporno', kaže Pavičić. Jahta naziva La vida loca 1 u vlasništvu je, kaže, njihove obitelji te nije riječ o čarteru. Riječ je o motornoj jahti od 22 metra čija se vrijednost procjenjuje na oko 800.000 eura.

Ministar Marić s obitelji je na njoj proveo četiri do pet dana, a plovili su od Visa do Kornata, piše Jutarnji list.

A kako su se upoznali? 'Znamo se četiri, pet godina. Kako mi radimo sa svim bankama, bilo je neko druženje s poduzetnicima i na jednoj od tih večera upoznali smo se', pojašnjava Pavičić.

Ministar financija Zdravko Marić u međuvremenu je medijima poslao izjavu u kojoj potvrđuje da je bio na Pavičićevoj jahti: 'S obzirom na informaciju iz medija kako Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvara predmet protiv mene, obavijestio sam pisanim putem Povjerenstvo, a ovim putem i javnost kako sam dio svog ljetovanja proveo na plovilu u vlasništvu obitelji mog prijatelja Blaža Pavičića.'