4 market research

Tvrtka koja je radila za Filipovićevo ministarstvo na meti DORH-a zbog HNB-a

06.04.2023 u 12:07

Bionic
Reading

Kako doznaje Telegram, DORH radi izvide nad tvrtkom 4 Market Research koju je Ministarstvo gospodarstva nedavno angažiralo za stranicu Kretanje cijena

DORH vrši izvide nad tvrtkom koja je prošle godine za Hrvatsku narodnu banku provela istraživanje tržišta vrijedno 4,2 milijuna kuna. Ministarstvo gospodarstva istu je tvrtku nedavno angažiralo za stranicu 'Kretanje cijena' na kojoj se popisuju cijene proizvoda u sedam trgovačkih lanaca s 'crne liste'. Nakon što ministar Filipović nije htio objaviti ime tvrtke koja je popisivala cijene, Novi list je objavio da je riječ o tvrtki 4 Market Research, piše Telegram.

HNB se, kako piše Telegram, prošle godine počeo premišljati nakon što je Jutarnji list pisao o vrlo neobičnim referencijama tvrtke. Naime, obavili su posao istraživanja tržišta za dvije malene IT tvrtke čiji su ukupni godišnji prihodi bili samo nešto veći od iznosa koji su za ove ankete isplatili 4 Market Researchu. Pritom su obje tvrtke locirane na istoj adresi kao i 4 Market Research. Nakon tih javnih zavrzlama, iz tvrtke su se samo prestali javljati HNB-u, pa je posao dobio netko drugi.

  • +8
Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović predstavio je aplikaciju Kretanje cijena' Izvor: Pixsell / Autor: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Kako je potvrđeno Telegramu iz Općinskog kaznenog državnog odvjetništva u Zagrebu, u slučaju HNB-ova natječaja se provode izvidi zbog potencijalnog krivotvorenja dokumentacije za taj natječaj.