koronakriza

Ugostitelji u Zagrebu zatvorili lokale na sat vremena: 'Gospodo u Vladi, dovraga, smanjite te poreze, dajte nam da prodišemo'

08.10.2020 u 12:38

Bionic
Reading

Jednosatnim prekidom rada zagrebački ugostitelji upozorili su u četvrtak na težak položaj u kojem su se našli zbog pandemije koronavirusa. Traže obustavu plaćanja PDV-a do 1. ožujka 2021., trajnu preferencijalnu stopu PDV-a na hranu, uključujući kavu, pivo, vino i bezalkoholna pića te kredite za likvidnost i investicije. Akciju '2 do 12' organizirala je Nezavisna udruga ugostitelja Zagreb.

'Poražavajuća je činjenica što će od 65.000 zaposlenih 30.000 radnika izgubiti posao. Apeliramo na smanjenje PDV-a i kredite HAMAG BICRO-a', rekao je predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Marin Medak. Dodao je da su ugostitelji podržali i prosvjed i zahtjeve koje su na Markovu trgu iznijeli i frizerim, javlja Jutarnji list.

Poručuje kako trenutno s Vladom nemaju dijalog te da još uvijek nisu imali sastanak s ministrom financija Zdravkom Marićem.

'Čekamo da uspostavimo kontakt s njim. U sklopu akcije u Zagrebu je rad obustavilo 2500 objekata,' otkrio je Medak.

'Gospodo u Vladi, dovraga, smanjite te poreze, dajte nam da prodišemo. Smanjite poreze i i vi ćete u konačnici profitirati', poručio je predsjednik udruge Glas poduzetnika Hrvoje Bujas.

  • +5
Prosvjed ugostitelja u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL